Μυτιλήνη: Λαθρομετανάστες διέρρηξαν και προκάλεσαν βανδαλισμούς σε καταστήματα

Εκτος ελέγχου η κατάσταση στη Μυτιλήνη, με τους λαθρομετανάστες  να προκαλούν βανδαλισμούς, εμπρησμούς και να προβαίνουν σε κλοπές να αρπάζουν, και να απειλούν ακομα κι Αστυνομικούς. Οι πολιτες φοβισμένοι κι οργισμένοι, ενώ η επίσημη πολιτεία .. απουσιάζει.

Διέρρηξαν και απέσπασαν χρήματα από ταμειακές, προκάλεσαν καταστροφές και εκτεταμένες υλικές ζημιές, κατα τη διάρκεια της νύχτας  (16-17/12) λαθρομετανάστες διαβιούντες στο Κεντρο Κράτησης της Μόρια.

Λαθρομετανάστες διέρρηξαν δυο ταβέρνες στην περιοχή  της Επάνω Σκάλας κλέβοντας χρήματα από τις ταμειακές μηχανές, έσπασαν τζαμαρία καταστήματος οπτικών στην Ερμού, της Μυτιλήνης, και αποπειράθηκαν να διαρρήξουν τα γραφεία της ΔΕΗ. Από μαρτυρίες κατοίκων, δραστες είναι λαθρομετανάστες αφρικανικής καταγωγής.

Μολις χθες (16/12) ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Μυτιλήνης ειχε προβει σε καταγγελία για τις διαρρήξεις που έχουν αναστατώσει την αγορά του νησιου τις τελευταίες ημέρες. Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Μυτιλήνης Παναγιώτης Παπαρίσβας, εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο νησί με την ανεξέλεγκτη δράση των λαθρομεταναστών.

Για τα βιαια περιστατικά με δράστες λαθρομεταναστες η Διεύθυνση Αστυνομίας της Λέσβου δεν έχει προβεί σε επίσημη ανακοίνωση για τα περιστατικά,

_____________

Σημ. Η ίδια κατάσταση εντοπίζεται και στη Λέσβο.