Μια καταγγελία χωρίς .. ναζι με συκοφαντίες και στοχοποίηση σε ένστολο των ΜΑΤ

Δεν είναι η πρώτη φορά τα μέλη της ΔΑΕ/ΥΑΤ βρίσκονται σε θέση απολογούμενου, σε ανυπόστατες καταγγελίες που επιδιώκουν να τους φορέσουν “ταμπέλες” για να αποποινικοποιήσουν τις δικές τους ..”κουκούλες”

Σε έντυπο- με διακίνηση σε διαδυκτικούς ιστότοπους της αριστερόστροφης “οπτικής”- από το πρωί της Τρίτης (20/10) διασύρεται στέλεχος της ΔΑΕΑ/ΥΑΤ καθώς διακινείται φωτογραφικό στιγμιότυπο “παπαράτσι” στο οποίο διακρίνεται στο αριστερό του χέρι στην πίσω πλευρά του μπράτσου του, δερματοστιξία (tattoo) με ασπρόμαυρη αποτύπωση στην οποία ξεχωρίζει σε λευκό λάβαρο κόκκινος σταυρός.
Βολική απόδοση του συντάκτη, “Αστυνομικοί με ναζιστικά σύμβολα στη δίκη του ναζισμού”, σε άρθρο “διανθισμένο” με αποδώσεις και αυθαίρετα συμπεράσματα και επικρίσεις.
Στο NantiaReport.gr υπάρχει μια θέση, σε όλα τα δημοσιεύματα γίνεται αναφορά στα πραγματικά περιστατικά σε πραγματικό χρόνο και τα διαπιστωμένα με προανακριτικές πράξεις γεγονότα, ενώ απαρέγκλιτα υπάρχει αναζήτηση για παράθεση των περιστατικών από τους άμεσα εμπλεκόμενους (όταν υπάρχει δυνατότητα) για την προσωπική τους απόδοση των γεγονότων που απασχολούν την επικαιρότητα. Σε περιπτώσεις που εμπλέκονται ένστολοι και επιχειρησιακά στελέχη της ΕΛΑΣ, γίνεται πάντα αναφορά στο χωρόχρονο, το περιβάλλον και τις επιχειρησιακές συνθήκες.
Στα Μέτρα Τάξης στο Εφετείο, είχε διατεθεί η διμοιρία της ΔΑΕ/ΥΑΤ με επικεφαλής Αξιωματικό της ΕΛΑΣ. Με δεδομένο ότι δεν υπήρχε εμπλοκή στο χώρο όπου οι αστυνομικοί είχαν υπηρεσιακή διάθεση, παρέμεναν στο σημείο υπό της εντολές Κέντρου.
Ο Αστυνομικός ο οποίος μετά τη δημοσιοποίηση του επίμαχου δημοσιεύματος σύμφωνα με πηγές του NantiaReport.gr, κλήθηκε σε εξηγήσεις από τη Διοίκηση κατ’ εντολή της ηγεσίας, έθεσε εαυτόν στη διάθεσή τους και διευκρίνισε ότι “.. η απεικόνιση στο πίσω μέρος του χεριού αποτυπώνει τη μάχη των Ναϊτών Ιπποτών στις Σταυροφορίες. Στην έφιππη ομάδα διακρίνεται το λάβαρο, με τον κόκκινο σταυρό σε λευκή σημαία, έμβλημα των Ναϊτών ..” ενώ μεταξύ άλλων για το επίμαχο δημοσίευμα επεσήμανε, “.. δυστυχώς δεν έδειξαν το πρόσωπο μου ..”
Είναι εξαιρετικά βολικές αναρτήσεις και δημόσιες στοχοποίησης από συγκεκριμένους «χώρους», σε βάρος του ένστολου προσωπικού ΕΛΑΣ ( και της ΔΑΕΑ) με τα επιχειρησιακά στελέχη της ΕΛΑΣ να βρίσκονται- από τους ίδιους πάντα εκφραστές – σε θέση άμυνας και απολογίας.
Για όσους επιμένουν να βλέπουν “σταγονίδια στις τάξεις της ΕΛΑΣ” η απάντηση έχει προκύψει στις έρευνες που έχουν γίνει από τις αρμόδιες Υπηρεσίες, και έχουν αποφανθεί ..
Και επειδή εύκολα η λήθη επέρχεται στο πέρασμα του χρόνου, αυτοί που κάποιοι εύκολα “δείχνουν” και στοχοποιούν γιατί φοράνε στολή, ήταν αυτοί που κράτησαν τον Έβρο..

© Αλεξίου Νάντια