Μια “δεύτερη ανάγνωση” στο λογο του εα Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ

Κείμενο γνώμης Αστυνομικού για την ομιλία του απερχόμενου και εα (πια) Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ Αριστείδη Ανδρικόπουλου.

“Το κύκνειο άσμα ενός πρώην Αρχηγού..(κλάμα..)

1. Δεν ήμουνα όμως, από εκείνους τους νέους που είχαν σκεφθεί να ενταχθούν στην Ελληνική Αστυνομία.Η σκέψη αυτή ήρθε αργότερα, έπειτα από την παρέμβαση ενός μεγάλου πολιτικού άνδρα της εποχής εκείνης, ο οποίος με έπεισε το έτος1982 ότι πρέπει να στρατευτώ στην προσπάθεια να αλλάξουμε την τότε Αστυνομία, προς την κατεύθυνση του εκδημοκρατισμού της. (Μας εκδημοκρατησε ο μέγας δημοκράτης τους κακούς μπάτσους που μπήκε στο Σώμα με το….)
2. εκπονήθηκε και εφαρμόστηκε ένα ενιαίο ολοκληρωμένο πρόγραμμα εμφανούς αστυνόμευσης, το οποίο έγινε γνωστό στην κοινωνία με την κωδική ονομασία <ΠΕΡΣΕΑΣ>.(απόλυτα επιτυχές σχέδιο, αφησε εποχή η περιπολία Αστυνομικών που ταυτόχρονα βρίσκονταν στη γραμματεία και σε εποχουμενη περιπολία…)
3. Πάλεψα με αξιοπρέπεια, χωρίς συμβιβασμούς, χωρίς να απεμπολήσω τις αρχές μου, χωρίς να αλλάξω την ιδεολογία μου για να φθάσω στο ανώτατο αξίωμα, χωρίς να λυγίσω ούτε στο ελάχιστο. (Δεν άλλαξε τίποτε απλά το πράσινο έγινε ροζουλι..)
4. Να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου τον πρώην πρωθυπουργό της Χώρας κ. Αλέξιο Τσίπρα για την επιλογή μου στην τιμητική θέση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας. (….)

Πραγματικά, όσο και να προσπαθώ να μπορώ να σκεφθώ εάν στην πολυταλαιπωρημένη και πολυβασανισμένη Ελληνική Αστυνομία, έχει περάσει τέτοιος Αρχηγός.”