Μετριούνται και δε… φτάνουν στην ΑΔ Μεσσηνίας|ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ*

Εντός της επόμενης εβδομάδας και το νωρίτερο στις αρχές της αναμένεται να συνεδριάσει το Δικαστικό Συμβούλιο, προκειμένου να αποφασίσει την προφυλάκιση ή μη των τεσσάρων κατηγορούμενων νεαρών για τις κλοπές σε Μεσσηνία και Αρκαδία, μετά τη διαφωνία που υπήρξε το απόγευμα της Δευτέρας μεταξύ εισαγγελέα και ανακρίτριας Καλαμάτας.

image

Η διαφωνία, προκάλεσε «υψηλό πυρετό» στην τοπική Αστυνομία, καθώς «εκεί που τους χρωστάγανε, τους πήραν και το βόδι», αφού μέχρι την έκδοση της απόφασης αποφασίσθηκε ο κατ’ οίκον περιορισμός των τεσσάρων. Αυτό σημαίνει την καθημερινή απασχόληση περίπου 40 αστυνομικών! Υπολογίζοντας, μάλιστα, ότι σήμερα πρέπει να διατεθεί σημαντική αστυνομική δύναμη, λόγω του εορτασμού της 23ης Μαρτίου και της παρουσίας στην Καλαμάτα του Προέδρου της Δημοκρατίας, μπορεί εύκολα κανείς να καταλάβει τι γίνεται.

40 αστυνομικοί!
Το προσωπικό της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας είναι ήδη μειωμένο και όταν, μάλιστα, έστω κι ένας αστυνομικός προστίθεται στη δύναμή της, οι επικεφαλής της πανηγυρίζουν.
Με την απόφαση για κατ’ οίκον περιορισμό, η Αστυνομία χρειάζεται για κάθε έναν κρατούμενο να διαθέσει 10 αστυνομικούς, ήτοι 3 βάρδιες με δύο αστυνομικούς, συν δύο αστυνομικούς σε ρεπό και 2 αστυνομικούς εκτός υπηρεσίας λόγω νυχτερινής βάρδιας. Κατά συνέπεια, για τη φύλαξη των τεσσάρων νεαρών πρέπει να διατεθούν 40 αστυνομικοί.

Δε φτάνουν!
Από τους τέσσερις κατηγορούμενους νεαρούς, ο ένας διαμένει στην Καλαμάτα, ενώ οι άλλοι τρεις στη Μεσσήνη. Κι αν στην Καλαμάτα μπορούν να διατεθούν (αν και δύσκολα) 10 αστυνομικοί, δεν ισχύει το ίδιο για τη Μεσσήνη, καθώς στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής υπηρετούν συνολικά μαζί με τους αξιωματικούς περίπου 24 άτομα, κι εκεί χρειάζονται 30 αστυνομικοί για τη φύλαξη των κατηγορουμένων. Κάτι που προφανώς σημαίνει μετακίνηση δυνάμεων από άλλες περιοχές.
Κι όλα αυτά, όπως είπαμε, σε μια χρονική στιγμή που απαιτούνται αυξημένα μέτρα λόγω των επετειακών εορτασμών και την επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας.
Από την άλλη πλευρά, μετά τη διαφωνία που υπήρξε για την προφυλάκιση των τεσσάρων τη Δευτέρα, η ανακρίτρια πρέπει να επιστρέψει τη δικογραφία στο εισαγγελέα, ο οποίος εκ του νόμου έχει περιθώριο τριών ημερών για να ετοιμάσει την πρότασή του προς το Συμβούλιο. Μετά την κατάθεση της πρότασης του εισαγγελέα στην πρόεδρο Πρωτοδικών και εν συνεχεία στον εισηγητή, το Συμβούλιο έχει προθεσμία πέντε ημερών για να λάβει την απόφασή του.


*Βίκυ Βετουλάκη/ tharrosnews.gr