Μεταμόσχευση ιστού για τον εγκαυματία Πυροσβέστη που επιχειρούσε στην Ευβοια

Σοβαρά εγκαύματα στα άνω και κάτω άκρα φέρει ο Πυροσβέστης που τραυματίστηκε στη φωτιά που μάινεται στην Εύβοια.

Στο ΚΑΤ παραμένει σε νοσηλεία ο Πυροσβέστης,ο οποίος μεταφέρθηκε εγκαυματίας από τη φωτιά στην Εύβοια. Συμφωνα με τη γνωμάτευση των γιατρών, ενδέχεται να υποβληθεί σε μεταμόσχευση ιστού.

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας επισκέφθηκε (14/08) τον Πυροσβέστη, ενημερώθηκε για την κατάσταση της υγείας του, ενώ σε ολογόλεπτη συνάντηση στο θάλαμό του, τον συνεχάρη για την αυτοθυσία του και υποσχέθηκε ότι το υπουργείο θα καλύψει όλα τα έξοδα που θα απαιτηθούν για την αποθεραπεία του.

Στην έξοδό του από το Νοσοκομείο ο Υπουργός, δήλωσε: «Το λιγότερο που έχουμε να κάνουμε ως υπουργείο Υγείας είναι -σεβόμενοι αυτή την προσπάθεια- να καλύψουμε ό,τι χρειαστεί από τα έξοδα της νοσηλείας, της αποθεραπείας και τέλος της αποκατάστασης του πυροσβέστη. Θα ήθελα να πω ότι απ’ ό,τι ενημερώθηκα από τον διευθυντή της πλαστικής χειρουργικής κλινικής στο ΚΑΤ, έχει εγκαύματα 2ου προς 3ου βαθμού. Αρχικά θα χειρουργηθεί αύριο το πρωί και πιθανώς θα χρειαστεί να υποβληθεί και σε άλλες χειρουργικές επεμβάσεις μέχρι να αποκατασταθεί πλήρως».