Μεταμόρφωση: «Τον έβγαλα από το παράθυρο, μου είπε “έκανα λάθος, συγνώμη”, κάλεσα την αστυνομία»

Πλήρωμα της Άμεσης Δράσης  συνέλαβε για απόπειρα αρπαγής 14χρονου στη Νέα Φιλαδέλφεια άνδρα τον οποίοι ακινητοποίησε ο πατέρας του εφήβου

Ο έφηβος περίμενε στη στάση του λεωφορείου και συζητούσε με φίλο του, αναφέροντας την πρόθεσή του να μεταβεί στη Μεταμόρφωση. Όπως παραθέτει ο πατέρας του 14χρονου, ο 55χρονος επίσης «Ηταν στο περίπτερο και έπινε μπύρες. Άκουσε τον διάλογο που είχε το παιδί μου με τον φίλο του και του είπε “έλα να σε πάω εγώ”. Ο γιος μου αρνήθηκε, εκείνος του το πρότεινε αρκετές φορές και στη συνέχεια έφυγε. Το παιδί μου κράτησε τις πινακίδες, με ενημέρωσε και εγώ αμέσως βγήκα στους δρόμους με το αμάξι και άρχισα να αναζητώ τον άνδρα. Κατά τύχη τον είδα να ανεβαίνει τη Δεκελείας. Έκανα αναστροφή και τον ακολούθησα», περιγράφει ο πατέρας του εφήβου.

Ο γονέας άρχισε να καταδιώκει το όχημα και στη Μεταμόρφωση κατάφερε να ακινητοποιήσει το όχημα του 55χρονου ενώ, έφτασε στο σημείο και η αστυνομία.

«Του είπα “καλά δεν ντρέπεσαι; Πήγες και είπες σε ένα παιδί αυτό το πράγμα;”. Και εκεί έσβησαν όλα, μαύρο. Τον έβγαλα από το αμάξι, από το παράθυρο. Δεν τον χτύπησα. Μου είπε “έκανα λάθος, συγνώμη”. Κάλεσα την αστυνομία», ανέφερε ο πατέρας του 14χρονου.

Στην προανακριτική του κατάθεση ο κατηγορούμενος φέρεται να ισχυρίστηκε στους αστυνομικούς πώς δεν είχε κακή πρόθεση και ότι προσφέρθηκε να μεταφέρει το αγόρι στο σπίτι του. Με τη δικογραφία σε βάρος του μετήχθη στον Εισαγγελέα.