ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ: "Μήνυμα" ..με λάθος αποδέκτες.

Αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός που εντοπίσθηκε σε σπίτι στη Μεταμόρφωση με μεγάλη ποσότητα εκρηκτικής ύλης έθεσε σε κινητοποίηση την ΕΛΑΣ.

Ο ιδιοκτήτης κατοικίας στη Μεταμόρφωση, εντόπισε στην αυλή το, τον αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό (01/01) και ενημέρωσε την Αστυνομία.

Οπως έγινε γνωστό στο πλαστικό δοχείο των 30 λίτρων είχε τοποθετηθεί ο αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός, αποτελούμενος από σημαντική ποσότητα εκρηκτικής ύλης – αμμωνιοδυναμίτιδα-, τρεις πυροκροτητές, με πυροδότηση δυο κομμάτια βραδύκαυστο φυτίλι και στουπι.

Αξιωματικοί της ΕΛΑΣ, εξετάζουν το ενδεχόμενο οι δράστες να ειχαν λάβει λανθασμένες πληροφορίες και όταν το αντιλήφθηκαν, εγκατέλειψαν την απόπειρα για πυροδότηση, ενω δεν έχει εξακριβωθεί ο στοχος. Αν και πυροδότησαν τη βόμβα οι δράστες η καύση ήταν ατελής, εξετάζεται λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών και της υγρασίας, το φυτίλι δεν πυροδότησε τον αυτοσχέδιο μηχανισμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες αναφέρουν ότι σε μικρή απόσταση διαβιούν συγγενείς -44χρονη εξαδελφη- κατάδικου βαρυποινίτη ο οποίος βρίσκεται έγκλειστος στις Φυλακές.

Τη διερεύνηση της υπόθεσης έχει αναλάβει η Ασφάλεια Αττικής.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport