Μεταγωγών: Δικογραφία σε βάρος τριών αστυνομικών που εκτελούσαν υπηρεσία την ώρα της απόδρασης

Εις βάρος τριών Αστυνομικών σχηματίστηκε δικογραφία με την κατηγορία της απελευθέρωσης κρατουμένου, και διαδικασίες πειθαρχικού ελέγχου.

Μαζική απόδραση από τα κρατητήρια της Διεύθυνσης Μεταγωγών της ΕΛ.ΑΣ. πραγματοποιήθηκε τα μεσάνυχτα της Τετάρτης. Τέσσερις αλλοδαποί βαρυποινίτες έκοψαν τα κάγκελα του κελιού τους, στον δεύτερο όροφο του κτιρίου, και χρησιμοποιώντας σεντόνια αντί για σχοινί προσπάθησαν να καταρριχηθούν στον εξωτερικό τοίχο.

Οι τρεις απ’ αυτούς ολοκλήρωσαν την προσπάθεια με επιτυχία και απέδρασαν, ενώ ο τέταρτος έγινε έγκαιρα αντιληπτός από αστυνομικούς και συνελήφθη στον περίβολο της αστυνομικής διεύθυνσης. Πρόκειται για υπήκοο Γεωργίας, 41 ετών, που κατηγορείται για δολοφονία στη Χαλκιδική το 2013.

Οι τρεις που κατάφεραν –αρχικά– να διαφύγουν είναι Αλβανοί, που κατηγορούνται για ανθρωποκτονία και ναρκωτικά. Αμέσως ξεκίνησαν έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους και το μεσημέρι χθες ο ένας απ’ αυτούς, 35 ετών, εντοπίστηκε σε καταυλισμό Ρομά στο Μενίδι, όπου είχε προσπαθήσει να βρει καταφύγιο.

Κατά πληροφορίες, κατηγορείται για φόνο ομοεθνούς του το 2013 στην Αθήνα. Αντίθετα, παρά την κινητοποίηση της ΕΛ.ΑΣ., οι δύο εναπομείναντες δραπέτες δεν είχαν εντοπιστεί μέχρι αργά χθες το απόγευμα.

Οι τέσσερις άνδρες κρατούνταν στο Τμήμα Μεταγωγών καθώς επίκειτο η μεταφορά τους σε δικαστήρια για να δικαστούν.

Εις βάρος τριών αστυνομικών που εκτελούσαν υπηρεσία την ώρα της απόδρασης σχηματίστηκε δικογραφία με την κατηγορία της απελευθέρωσης κρατουμένου, ενώ κινήθηκαν και διαδικασίες πειθαρχικού ελέγχου τους.

____________

* kathimerini.gr