Μεσσήνη: Σκότωσε στον ύπνο τη 10άχρονη κόρη του κι ενήργησε αυτοχειρία

Δολοφόνησε την ανήλικη κόρη του, και προχώρησε σε αυτοχειρία στην περιοχή της Μεσσήνης. Νεκρούς τους εντόπισε η γυναίκα που φροντιζε τη 10άχρονη και ο αδερφός του δράστη και αυτοχειρία, μέσα στο σπίτι τους.
Ο 59άχρονος άνδρας, με κυνηγετικό όπλο λίγο μετά τις 09.00 το πρωί  (17/03) μεσα στο σπιτι της οικογένειας, στην περιοχή της Πανηγυρίστρας στη Μεσσήνη, εκτέλεσε τη 10άχρονη κόρη του, ενώ κοιμόταν. Στη συνέχεια ο ίδιος ο 59άχρονος, ενήργησε αυτοχειρία.
Tο έγκλημα αποκαλύφθηκε, όταν η γυναίκα από τη Βουλγαρία που κάθε πρωί πήγαινε το παιδί στο σχολείο δεν έπαιρνε απάντηση.

Στο σημείο κλήθηκε η Αστυνομία και μαζί με κλειδαρά μπήκαν στο σπίτι, και εντόπισαν τους δύο νεκρούς.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, ο 59άχρονος Χρήστος Τσάκας, πυροβόλησε τη 10άχρονη κόρη του Βαλεντίνα, λίγο πριν ξυπνήσει (περίπου 07.30) για να πάει στο Σχολείο και δύο σχεδόν  ώρες αργότερα  (περίπου στις 09.00) ενήργησε αυτοχειρία.
Το σπίτι έχει αποκλειστεί από την Αστυνομία, ενώ στο χώρο μετέβη από Κόρινθο, Ιατροδικαστής.

Ο 59άχρονος, παλαιότερα δούλευε στα μηχανήματα του Δήμου, φέρεται να αντιμετώπιζε οικονομικά και ψυχολογικά προβλήματα τον τελευταίο καιρό, καθώς παρέμενε άνεργος και λαμβανε καποιο επίδομα. Πριν επτά χρόνια, “έχασε” τη σύζυγό του, Ανθή, με τους συγγενείς της να του επιρρίπτουν ευθύνη, για το θάνατό της, λόγω των (11) εξωσωματικών στις οποίες είχε υποβληθεί για να αποκτήσουν παιδί. Συμφωνα με τους συγγενείς, ο αδελφός της μητέρας της οικογένειας, ειχε προβεί σε διαδικασίες για να πάρει την επιμέλεια της 10άχρονης. Σε αυτές τις ενέργειες ο 59άχρονος Χρήστος Τσάκας είχε βρεθεί να υπερασπίζεται το γονικό του δικαίωμα ενώ και η 10άχρονη  τον ζητούσε επίμονα σε κάθε της βήμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, απο το περιβάλλον της τοπικής κοινωνίας, ο 59άχρονος τους τελευταίους μήνες, είχε εκδηλώσει εμμονές, εκτιμούσε ότι είναι άρρωστος από καρκίνο, και πάρα τα αρνητικά αποτελέσματα, συνέχιζε να πιστεύει ότι θα πεθάνει και δεν ήθελε να αφήσει στους συγγενείς της γυναίκας του τη μικρή του Βαλεντίνα, μαθήτρια Δ’ τάξης του Δημοτικού στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Μεσσήνης.

Στο ενδεχόμενο να του αφαιρεθεί η επιμέλεια της 10άχρονης, έτρεψε ως δράστης και αυτόχειρας,  την καραμπίνα και έθεσε το “τέλος”..