Μεσολόγγι: Γυναίκα απανθρακώθηκε όταν ξέσπασε φωτιά στην αγροικία του πρώην συζύγου της, ο οποίος της παρείχε φιλοξενία

Στο έργο κατάσβεσης φωτιάς κλήθηκε η ΠΥ Μεσολογγίου σε μικρή αγροικία στο Συνοικισμό της περιοχής Αγίου Δημητρίου στο Μεσολόγγι, με τους Πυροσβέστες να ανασύρουν νεκρή γυναίκα ένοικο

Φιλοξενούμενη του πρώην συζύγου της, μαζί με την κόρη της, η γυναίκα που ανασύρθηκε νεκρή από τους Πυροσβέστες όταν ανήμερα των Θεοφανείων εκδηλώθηκε φωτιά στη μικρή αγροικία. Όπως ανέφερε ο πρώην συζύγου της γυναίκας, συγκέντρωνε παλιοσίδερα τα οποία μεταπωλούσε στην ανακύκλωση, ενώ λάμβανε επίδομα από την Πολιτεία €200. Η πρώην σύζυγός του, λόγω των προβλημάτων υγείας με το αναπνευστικό, είχε υποβάλλει τα χαρτιά της για συνταξιοδότηση, με απορριπτική απόφαση. Η γυναίκα είχε ζητήσει βοήθεια από τις Κοινωνικές Δομές, ώστε να φιλοξενηθεί σε κάποιο χώρο ώστε να έχει τις στοιχειώδης παροχές διαβίωσης, χωρίς θετική έκβαση και κατέφυγε σε φιλοξενία στον πρώην σύζυγό της.

Ο ίδιος έχει εκτίσει ποινή φυλάκισης 11 ετών, για την δολοφονία φίλου της κόρης του, πριν από περίπου 13-14 χρόνια στο Βαλτί του Αστακού Αιτωλοακαρνανίας. Υποστήριξε ότι η κόρη τους, αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα με εξαρτήσεις αρκετά χρόνια, και εκδήλωνε πολλές φορές επιθετικότητα κατά της μητέρας της.

Σύμφωνα με τον πρώην σύζυγο, η αγροικία δεν είχε ρευματοδότηση και χρησιμοποιούσαν λάμπες πετρελαίου ενώ για θέρμανση άναβαν ξυλόσομπα. Καθώς η πρώην σύζυγός του, χρειαζόταν συχνά οξυγόνο για να λειτουργήσει τη συσκευή πήγαινε σε γειτόνισσα και την συνέδεε για να μπορεί να αναπνεύσει. Όταν εκδηλώθηκε η φωτιά, ο ίδιος είχε πάει να κλείσει τα ζώα και είδε από μακριά τον καπνό, έτρεξε προς την αγροικία, όπως επεσήμανε  και τη φώναξε χωρίς να λάβει απόκριση . Αν και επιχείρησε να μπει στο χώρο, ο  καπνός ήταν τόσο πυκνός που δεν μπόρεσε να εισέλθει ενώ κάλεσε την Αστυνομία και την Πυροσβεστική. Τις φωνές και τις εκκλήσεις του, άκουσε φύλακας σε παρακείμενο χώρο αποθήκευσης για τις ανεμογεννήτριες και προσέτρεξε σε βοήθεια.

Στο χώρο άμεσα μετέβησαν με τέσσερα οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μεσολογγίου 12 Πυροσβέστες και επιχείρησαν στο έργο κατάσβεσης της φωτιάς καθώς επίσης κλήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Εξετάζεται να έπεσε κάποια από τις λάμπες, η γυναίκα να επιχείρησε να σβήσει τη φωτιά που προκλήθηκε πριν πάρει διαστάσεις, ωστόσο λόγω της επέκτασης, εγκλωβίστηκε στη φλεγόμενη μονοκατοικία . Προανάκριση για την προσδιορισμό της αιτίας εκδήλωσης της φωτιάς, ενεργεί το Ανακριτικό της ΠΥ Μεσολογγίου.