Μεσίτρια δέχτηκε επίθεση από αγοραστή ακινήτου όταν ζήτησε την αμοιβή της, καταγγέλλει ο Σύλλογος Μεσιτών Αττικής

Την επίθεση που δέχθηκε μεσίτρια, από αγοραστή ακινήτου όταν ζήτησε τη νόμιμη αμοιβή της, καταγγέλλει ο Σύλλογος Μεσιτών Αστικών Συμβάσεων Αθηνών – Αττικής, και ζητεί την άμεση ενεργοποίηση της ΕΛΑΣ και της Δικαιοσύνης

Σύμφωνα με την καταγγελία του Συλλόγου Μεσιτών Αστικών Συμβάσεων Αθηνών- Αττικής, σύμφωνα με τη μεσίτρια, «αφού πληροφορήθηκε από τρίτους πως για το ακίνητο που αγωνίστηκε να βρει αγοραστή θα γινόταν συμβόλαιο, ζήτησε από τη συμβολαιογράφο να παραστεί- όπως προβλέπεται από τον νόμο- και να λάβει την ορισθείσα αμοιβή. Αφού αρχικά η συμβολαιογράφος επιχείρησε να πείσει τη συνάδελφό μας πως δεν θα γινόταν συμβόλαιο στη συνέχεια και μιλώντας με τη δικηγόρο δέχθηκε την παρουσία της εκεί. Ωστόσο, όταν η μεσίτρια πήγε στο συμβολαιογραφικό γραφείο τότε εκείνη αρχικά αρνήθηκε συνεπικουρούμενη και από τον πωλητή του ακινήτου να τη δεχθεί μέσα».

»Υπό την απειλή της άμεσης καταγγελίας στον εισαγγελέα, η συμβολαιογράφος δέχθηκε την παρουσία της μεσίτριας, ωστόσο και μετά την έλευση και του αγοραστή, η συνάδελφος βρισκόταν σε χώρο του γραφείου, όπου δεν είχε πρόσβαση στα όσα λέγονταν μεταξύ των τριών, ενώ κατά διαστήματα – όπως καταγγέλλει – δεχόταν και σχόλια εκφοβισμού. Όταν έφτασε η ώρα της καταβολής των αμοιβών η μεσίτρια ζήτησε τη νόμιμη και προσυμφωνηθείσα αμοιβή της για να λάβει αήθη λεκτική και σωματική επίθεση«.

Η μεσίτρια αποχώρησε από το συμβολαιογραφικό γραφείο και κατέθεσε μήνυση στο τοπικό Αστυνομικό Τμήμα, με το Σύλλογο Μεσιτών Αστικών Συμβάσεων Αθηνών – Αττικής, να καταδικάζει την επίθεση και δηλώνει ότι «θα σταθεί στο πλευρό της συναδέλφου» τους, προκειμένου «όχι μόνο να διαλευκανθεί αυτή η υπόθεση αλλά και να δοθεί ένα μήνυμα στους επιτήδειους ότι οι μεσίτες και οι μεσίτριες που με αγωνία παλεύουν για τις νόμιμες αγοραπωλησίες ακινήτων θα διεκδικούν και θα λαμβάνουν τη νόμιμη αμοιβή τους».