Μεσαρά: Συνελήφθη τοπικός επιχειρηματίας για τοκογλυφία και εκβίαση

Αστυνομικοί από το Τμήμα Ασφαλείας Φαιστού, συνέλαβαν επιχειρηματία γνωστό στην ευρύτερη περιοχή της Μεσαράς, για τοκογλυφία και εκβίαση

Σύμφωνα με καταγγελία 53χρονου, λόγω οικονομικής του ανάγκης, δανείστηκε από 40χρονο τοπικό επιχειρηματία, χρηματικό ποσό με τη μορφή του δανείου.

Όπως αναφέρει ο 53χρονος καταγγέλλων, ο 40χρονος επιχειρηματίας εκμεταλλευόμενος την δυσμενή  του οικονομική κατάσταση, μετά την παρέλευση της ημερομηνίας επιστροφής του ποσού που είχε λάβει, ο επιχειρηματίας, με απειλές σε χρήση βίας, του απαιτούσε εκβιαστικά την αποπληρωμή του δανείου καθώς και επιπλέον χρηματικό ποσό για κάθε ημέρα παράτασης της προθεσμίας.

Με καταγγελία στο ΤΑ Φαιστού εντοπίστηκε και συνελήφθη ο 40χρονος να παραλαμβάνει χρηματικό ποσό €1.000 ευρώ, ως μέρος οφειλής του προσυμφωνημένου δανείου. Κατά την προανάκριση διαπιστώθηκε ότι ο 40χρονος επιχειρηματίας, από το Μάρτιο 2021 έως και τη σύλληψή του (15/11), είχε εμπλοκή σε έξι περιπτώσεις εκβίασης και τοκογλυφίας, με προσδοκώμενο περιουσιακό όφελος περί τις €30.000. Σύμφωνα με πληροφορίες ο επιχειρηματίας έχει απασχολήσει στο παρελθόν τις Αρχές για άλλα αδικήματα.

Σε έρευνα στην επιχείρηση και στην οικία του, κατασχέθηκαν χρηματικό ποσό €890, πιστολι,  14 φυσίγγια, 424 αναβολικά σκευάσματα (δισκία-φιαλίδια-κάψουλες) τρία τετράδια με σημειώσεις,  σφραγίδα και το κινητό του τηλέφωνο.

Η προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Φαιστού.