ΜΕΝΙΔΙ: Συνελήφθη Ρομά, είχε εξαπατήσει και τη μητέρα του Μ.Βορίδη- Διευκόλισε δύο περιπολικά

Ρομά εξαπατούσαν ηλικιωμένους στη Δυτική Αττική, αποσπώντας χρηματικά ποσά. Όταν εντοπίσθηκε να οδηγεί ανασφάλιστο όχημα, 32χρονος Ρομά, για να αποφύγει τη σύλληψη, διεμβόλισε περιπολικά, για να διαφύγει, και ύστερα από καταδίωξη, συνελήφθη.
Συνελήφθη ύστερα από καταδίωξη 32χρονος Ρομά στο Μενίδι, όταν εντοπίστηκε από Αστυνομικούς να οδηγεί ανασφάλιστο φορτηγάκι. Για να διαφύγει της σύλληψης, ανέπτυξε ταχύτητα, και όταν οι Αστυνομικοί πραγματοποίησαν φραγμό με τα υπηρεσιακά αυτοκίνητα, τα οποία διεμβόλισε, στην προσπάθειά του να διαφύγει, και συνελήφθη.
Όπως αποδείχθηκε κατά την προανάκριση, ο 32χρονος μαζί με ομόφυλούς του από τις αρχές του Μαρτίου 2013, κινούμενοι σε περιοχές της Δυτικής Αττικής εντόπιζαν ηλικιωμένους, συνέλεγαν πληροφορίες για την οικονομική κατάσταση στενών συγγενικών τους προσώπων, αλλά και τυχόν οφειλές προς δημόσιες υπηρεσίες ή τρίτους, τους πλησίαζαν και τους έπειθαν να τους δώσουν χρήματα, προκειμένου να τακτοποιήσουν την οφειλή. Ένα από τα θύματά τους ήταν και η μητέρα του υπουργού Υγείας, τον Αύγουστο του 2013, όταν κατάφερε να της αποσπάσουν 24.000€.
Σε κάποιες περιπτώσεις, όπως έχει καταγγελεθεί οι δράστες επιβίβαζαν στα αυτοκίνητά τους, τους μετέφεραν στο πιο κοντινό τραπεζικό υποκατάστημα και πραγματοποιούσαν ανάληψη μετρητών ή στα σπίτια τους και με τη χρήση βίας τους αποσπούσαν χρήματα και κοσμήματα.
Εναντίον του 32χρονου Ρομά, εκκρεμούσαν δύο εντάλματα σύλληψης για ληστεία, απάτη, κλοπή και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Πηγή

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport