Μενίδι: OΠΚΕ συνέλαβε σε ένοπλο, συνεργό των δολοφόνων της ΔΙΑΣ στου Ρέντη, 24 ώρες πριν την παραπομπή σε νέα δίκη

Αιματηρό ένοπλο επεισόδιο στο Μενίδι, προκάλεσε παρέμβαση της ΟΠΚΕ

Τα ξημερώματα της Κυριακής (18/10-02.00) στη συμβολή των οδών Αγίου Δημητρίου και Θεσσαλίας, στο Μενίδι, και μετέβησαν στο σημείο πλήρωμα της ΟΠΚΕ Δυτικής Αττικής. Μαρτυρίες ανέφεραν σοβαρό επεισόδιο με συμπλοκή, σε επεισόδιο από δύο παρέες σε γλέντι σε κέντρο διασκέδασης. Κατά την αυτοψία στο χώρο, οι Αστυνομικοί εντόπισαν Smart χωρίς πινακίδες με εμφανείς φθορές- τρύπες- από τέσσερις βολίδες kalashnikov, ενώ λίγα μέτρα πιο μακριά επί της Αβδήρου εντοπίστηκε και δεύτερο όχημα με γερμανικές πινακίδες. Από έλεγχο στο εσωτερικό του Smart κατασχέθηκαν φυσίγγια πυροβόλου όπλου, ενώ κατά την ιχνηλασία εντοπίσθηκαν αιματηρά εντυπώματα και ένα ΔΑΤ .
Όπως ανέφεραν περίοικοι ο οδηγός του οχήματος είχε διαφύγει. Ενώ στο εσωτερικό του δεύτερου οχήματος, κατασχέθηκαν τρία φυσίγγια, ενώ εντοπίσθηκαν αιματηρά ίχνη και κάλυκες από kalashnikov.
Σε αναζητήσεις για τον οδηγό του οχήματος, οι Αστυνομικοί βρέθηκαν “μπροστά” στον ομογενή από το Καζακστάν, Γιώργο Εμερτζίδη , ο οποίος ήταν και ο ιδιοκτήτης.
Γνωστός με το ψευδώνυμο «Γιούρα» είχε καταδικαστεί ως συνεργός των δολοφόνων των Αστυνομικών της ΔΙΑΣ Γιώργου Σκυλογίαννη και Γιάννη Ευαγγελινέλη, και τον τραυματισμό δύο ακόμα Αστυνομικών της ίδιας ομάδας, στη φονική ενέδρα στου Ρέντη το Μάρτιο του 2011.
Την τελευταία ημέρα διεξαγωγής της δίκης του εξαφανίστηκε και από τότε τον αναζητούσαν, ωστόσο στο Εφετείο αθωώθηκε και εκδόθηκε απόφαση μετά από περίπου οχτώ χρόνια εγκλεισμού, και αφέθηκε ελεύθερος, συνεχίζοντας-όπως διακριβώνεται- την εγκληματική του δράση. Για τη δολοφονία των δύο Αστυνομικών της ΔΙΑΣ έχει καταδικασθεί σε δις ισόβια και 66 χρόνια ο Ιωάννης Σαββίδης, ο οποίος προσέφυγε στον Άρειο Πάγο για αναίρεση της Εφετειακής απόφασης ως προς την καταδίκη του, και ο Ανδρέας Ποφίδης .
Μόλις 24ώρες πριν τη συζήτηση αναίρεσης του Αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ισίδωρο Ντογιάκο, σε βάρος της αθωωτικής απόφασης του δευτεροβάθμιου Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, ύστερα από αναζητήσεις η ΟΠΚΕ Δυτικής Αττικής, εντόπισαν και συνέλαβαν (19/10) για την αιματηρή συμπλοκή με βαρύ οπλισμό τον “Γιούρα” Γιώργο Εμερτζίδη, με κατηγορίες για παράβαση του νόμου περί όπλων, ο οποίος παραπέμφθηκε (20/10) στον Ανακριτή και παραμένει κρατούμενος.
Από το Νοσοκομείο ΚΑΤ η Ασφάλεια ενημερώθηκε για δύο άτομα τραυματίες τα οποία μεταφέρθηκαν και έφεραν τραύματα από πυροβόλο όπλο, στο στήθος και στο πόδι. Από αστυνομικές πηγές εκτιμάται ότι οι δύο τραυματίες είναι συνεργοί του Γιώργου Εμερζίδη.
Η υπόθεση της φονικής ενέδρας στου Ρέντη, με τη δολοφονία δύο ΔΙΑΣ και τον τραυματισμό δύο ακόμα Αστυνομικών της ομάδας, έλαβε νέα δικάσιμο για (αύριο) Τετάρτη (21/10) και θα συζητηθεί στο Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου.