Μενίδι: Καταγγελία ΚΕΕΡΦΑ για περιστατικό με ΔΙΑΣ σε ανήλικο Ρομά

Το περιστατικό καταγγέλλεται να έχει εξελιχθεί στο Ζεφύρι, με Αστυνομικούς της ΔΙΑΣ και ανήλικο Ρομά

Στο Μενίδι, σε διατεταγμένη υπηρεσία, Αστυνομικοί της ΔΙΑΣ σε αναζήτηση πληροφοριών, σταματούν δύο ανήλικους Ρομά. Όπως αποτυπώνεται στο βιντεοληπτικό υλικό που παραθέτει το ΚΕΕΡΦΑ, διακρίνεται έντονη συνομιλία και ένας από τους τέσσερις της ΔΙΑΣ χωρίς να είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε τις πραγματικές συνθήκες του περιστατικού διακρίνεται να ενεργεί κίνηση με το χέρι προς τον ανήλικο Ρομα.

Το βιντεοληπτικό υλικό που παραθέτει στο λογαριασμό του χρήστης με τα στοιχεία “Νεοφύτου Νεοκόρ ΑΡΘ” και αναδημοσίευση από την Κίνηση Απελάστε το Ρατσισμό. Ο χρήστης των κοινωνικών δικτύων Εμφανίζεται ναι υποστηρίζει ότι βρέθηκε αυτόπτης μάρτυρας όταν ο πατέρας Ρομά του 11άχρονου μετέβη στο Νοσοκομείο όπου εργάζεται “λεγόμενος ότι το παιδί έχει υποστεί Αστυνομική βία και παραθέτει ο ίδιος το βιντεοληπτικό υλικό από το περιστατικό καθώς και φωτογραφία του ανηλίκου με κολαρο.

Γράφει ο ίδιος στο λογαριασμό που διατηρεί σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης: “φίλες και φίλοι καλησπέρα! θα ήθελα λίγο απο χρόνο σας. θα ήθελα να καταγγείλω ένα περιστατικό παιδικής βίας σε ενα παιδί 11 ετών από άνδρες της ελληνικης αστυνομίας καθώς Εργάζομαι σε νοσοκομειο. Σημερα λίγο μετά τις 4:00το απογευμα ήρθε ένας πατέρας με τον 11χρονο γιο του λεγόμενος ότι το παιδί έχει υποστεί Αστυνομική βία (να πω ότι το παιδί ήταν σε άθλια κατάσταση τρομαγμένο φοβισμένο και με εμφανή την ταλαιπωρία που υπέστη) καθώς λοιπον προσπαθούσα να βοηθήσω τον πατέρα να μεταφέρει το παιδί του στο γιατρo και για καλή του τύχη κάποιος γείτονας το έστειλε βίντεο από κλειστή κάμερα ασφαλείας που δείχνει όντως τους τεσσερις «άντρακλες με τα ατσαλένια αρχιδια» να Χτυπούν με σφαλιάρες ένα παιδάκι 11 χρόνων… όπως θα δείτε και εσείς στο βίντεο το συμβάν λήγει όταν μπαίνει το ι.χ. μεσα στο στενό ενω οι «μπάτσοι» τα μαζεύουν και φεύγουν ανενόχλητοι…. φίλε μου Αλέξη περαστικά και ελπίζω αυτά τα τεσσερα στρατοκαυλα τσογλάνια να χάσουν τον ύπνο τους και να τιμωρηθούν οπως τους αξίζει γιατι εισαι ένα παιδί 11 ετών!! Αν μπορεί κάποιος να βοηθήσει περαιτέρω ας μου στείλει μήνυμα αυτοοι οι ανθρωποι πρέπει να τιμωρηθουν καμια ανοχη σε καμια βια!!! αυτα απο εμενα ! παρακαλω κοινοποιηστε!!”