Μενίδι: Έκρηξη σε παλιό ξυλουργείο- Εκτεταμένες υλικές ζημιές

Σε φωτιά που ξέσπασε μετά από ισχυρή έκρηξη σε ξυλουργείο στο Μενίδι, κλήθηκε σε επιχειρησιακή συνδρομή έξοδος του 6ου Πυροσβεστικού Σταθμού τα ξημερώματα, ενώ εντοπίζονται εκτεταμένες υλικές ζημιές και σε μεγάλη απόσταση

Σύμφωνα με τους περιοίκους, η ισχυρότατη έκρηξη στο παλιό ξυλουργείο στο Μενίδι σημειώθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής (03/06-04.15). Από το ωστικό κύμα της έκρηξης, μπάζα εντοπίζονται σε απόσταση μέχρι και 50 μέτρα, ενω έσπασα τζάμια σε παρακείμενα οικήματα και ζημιές καταγράφονται σε σταθμευμένα οχήματα .

Τα αίτια που προκάλεσαν την έκρηξη δεν έχουν διευκρινιστεί ενώ στο χώρο κλήθηκε συνεργείο του ΤΕΕΜ. Από πληροφορίες ο χώρος πρόσφατα είχε ενοικιαστεί και ήταν σε εξέλιξη εργασίες ανακαίνισης, ενώ περίοικοι κατέθεσαν οτι υπήρχαν κινήσεις κατά τις νυχτερινές ώρες από “άγνωστα άτομα”.

Ωστόσο εξετάζεται μαρτυρία καθως και υλικό από κάμερες ασφαλείας, στο οποίο έχει καταγραφεί δίκυκλο με δύο αναβάτες να προσεγγίζου το χώρο να σπάνε το τζάμι στο παράθυρο και να απορρίπτουν στο εσωτερικό του αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό -δυναμίτιδα. Κατά την αυτοψία στο χωρο που λειτουργεί ως αποθήκη, εντοπίσθηκαν στο υπόγειο τζιπ το οποίο ανήκει στον ιδιοκτήτη και ένα βαν εμφορο με λαθραία τσιγάρα. Για τις Αρχές εξετάζεται διαμάχη μεταξύ κυκλωμάτων, τα οποία δραστηριοποιούνται στο λαθρεμπόριο τσιγάρων ως πιθανό κίνητρο για την έκρηξη.

Στο σημείο επιχείρησε έξοδος του 6ου ΠΣ ενώ για τα ακριβή αίτια της έκρηξης και της φωτιάς που ακολούθησε ενεργείται προανάκριση.