Μελβούρνη Αυστραλίας- Σύντροφος Γκαργκασούλα: «Μην κάνεις τα πράγματα χειρότερα»

Η φιλενάδα και όμηρος του Γκαργκαρσούλα το μοιραίο πρωί της Παρασκευής τον παρακαλούσε να παραδοθεί και να μην αιματοκυλήσει την Μελβούρνη.
Λίγες ώρες πριν ο δράστης της επίθεσης στο κέντρο της Μελβούρνης, Δημήτρης Γκαργκασούλας, σπείρει το θάνατο στους δρόμους της Μελβούρνης, η φιλενάδα του Akiir Muo, που αναγκάστηκε να τον ακολουθήσει στο τρελό αυτοκίνητό του και ήταν όμηρός του για πάνω από τέσσερις ώρες, του ζήτησε να παραδοθεί αλλά αυτός αρνήθηκε.

H Αkiir Muo, που τους τελευταίους μήνες διατηρούσε περιστασιακή σχέση με το Δημήτρη Γκαργκασούλα, τον ακολούθησε στο αυτοκίνητο μετά από απειλές που, όπως είπε η ίδια, εκτόξευσε, ότι θα της  κάνει κακό.

Η Akiir Muo, περιστασιακή σύντροφος του Δ.Γκαργκασούλα
Η Akiir Muo, περιστασιακή σύντροφος του Δ.Γκαργκασούλα

Η τρελή πορεία του, άρχισε το πρωί της Παρασκευής (20/01). Οι Αρχές που τον εντόπισαν άμεσα άρχισαν να τον καταδιώκουν αλλά στη συνέχεια αποφάσισαν να σταματήσουν την καταδίωξη φοβούμενοι ότι λόγω του επικίνδυνου τρόπου οδήγησής του θα συνέβαινε κάποιο ατύχημα.

Όπως ανέφερε στην κατάθεσή της η Muo, ο Γκαργκασούλας της είπε ότι αν δεν σταματήσει η αστυνομία να τον καταδιώκει ήταν αποφασισμένος να πάει στο κέντρο της πόλης και να πέσει με το αυτοκίνητο πάνω σε πεζούς.

Το αποκορύφωμα της καταδίωξης ήταν όταν το αυτοκίνητο του Γκαργκασούλα βρισκόταν στην γέφυρα Bolte.

«Του ζήτησα να παραδοθεί. Του είπα ‘κοίτα, είναι παντού με όπλα, παραδόσου, μην κάνεις τα πράγματα χειρότερα’. Εκείνος, όμως, άνοιξε την πόρτα και με άφησε να φύγω από το αυτοκίνητο» δήλωσε η Muo, προσθέτοντας ότι τον ικέτευε να σταματήσει.

___________

* neoskosmos.com