Μειώσεις στα πρόστιμα και κοινωνική εργασία για τροχονομικές παραβάσεις, εισηγείται ο Γ.Πανούσης

Στα συναρμόδια Υπουργεία η εισήγηση τού αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Πανούση, για τα νέα πρόστιμα του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Μειώσεις έως και κατά πενήντα τοις εκατό στα πρόστιμα του ΚΟΚ, με εξαίρεση τις παραβάσεις του ερυθρού σηματοδότη, και την οδήγηση υπό την επήρρεια αλκοόλ- περιλλαμβάνεται σε πρόταση του αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Πανούση αναφορικά με την αναδιαμόρφωση του ΚΟΚ. Στην εισηγτική προταση η οποία έχει υπβληθεί προς εξέταση, για περιπτώσεις που ο παραβάτης οδηγός αδυνατεί να καταβάλλει το πρόστιμο, περιλλαμβάνεται ρύθμιση σε δόσεις ανεξαρτήτως ύψους ποσού προστίμου.

Ο αναπληρωτής Υπουργός, είχε εκφράσει την άποψη- δεν περιλλαμβάνονται ωστόσο στην επίσημη εισηγητική πρόταση- να καταργηθεί το μέτρο της αφαίρεσης πινακίδων με το σκεπτικο ότι σε πολλές περιπτώσεις πρόκειται για “εργαλεία δουλειάς” και το μέτρο να αντικατασταθεί με προσφορά κοινωνικής εργασίας, ωστόσο για να εφαρμοστεί, προβλέπεται συμφωνη γνωμοδότηση και συνενόηση με τους αρμόδιους φορείς.

Αναμένεται η ολοκλήρωση αξιολόγησης της πρότασης από τις συναρμόδιες υπηρεσίες, και στη συνέχεια να ακολουθήσει η τροποιοποήση για τελική μορφή του ΚΟΚ