Με μειωμένες δυνάμεις στη ΔΕΘ η ΕΛΑΣ- Μαζική κινητοποίηση των συνδικαλιστικών Ενώσεων ενστόλων

Μειωμένες δυνάμεις της ΕΛΑΣ προβλέπει ο επιχειρησιακός σχεδιασμός για τα μέτρα εν όψει της ΔΕΘ, ενώ μαζική αναμένεται η συνδικαλιστική παρουσία στην ένστολη διαμαρτυρία που έχει προγραμματιστεί  .

Με μειωμένες έως και 30% οι Αστυνομικές δύναμεις της ΕΛ.ΑΣ στα μέτρα Ασφάλειας για την ΔΕΘ. Με τις υπηρεσίες της ΔΙΑΤ ( ΜΑΤ- ΥΜΕΤ ) να έχουν λάβει φύλο πορείας για ενίσχυση των δυνάμεων της ΔΑ Θεσσαλονίκης με 13 διμοιρίες  (αντίστοιχα μέτρα κατά την 81η ΔΕΘ περιελάμβαναν τη μετακίνηση προσωπικού απο 33διμοιριες, ΔΙΑΣ, ΔΕΛΤΑ, και Ασφάλεια).

Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ διευκρινίζουν στο Nantiareport, ότι πρόθεση του Αρχηγείου είναι η μετακίνηση της μικρότερης δύναμης να επιτευχθεί “με γνώμονα να μην διαταραχθεί η εικόνα της πόλης της Θεσσαλονίκης, και τη διασφάλιση πόρων για τα οδοιπορικά Και την παραμονή τους, εκτός έδρας.

Στην επίσκεψη το αντίστοιχο τριήμερο (07-09/09) στην Αθηνα του Γάλλου Προέδρου, αποδίδουν ωστόσο υπηρεσιακά στελέχη της ΕΛΑΣ από τις λεγόμενες μάχιμες υπηρεσίες τον εμφανώς περιορισμένο αριθμό Αστυνομικών δυνάμεων που μετακινούνται στη Θεσσαλονίκη.

Μαζική ωστόσο αναμένεται η μετακίνηση συνδικαλιστών της ΕΛ.ΑΣ Με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ένστολα στελέχη της να διογκώνονται ενω στο τελος Σεπτέμβριος έχει προγραμματιστεί η διεξαγωγη του εκλογοαπολογιστικού για την ανάδειξη προεδρείου στην ΠΟΑΣΥ, με την συμμετοχή (μέχρι στιγμής) δύο νέων παρατάξεων που συστάθηκαν μέσα στον τελευταίο μήνα του καλοκαιριού.