ΜΕΓΑΡΑ- Βλυχό: Εξι τραυματίες -δύο σοβαρά- στον καταυλισμό Ρομά, ανησυχία από την τοπική κοινωνία.

Το επεισόδιο που δημιουργήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής του Πάσχα εξελίσσεται σε βεντέτα, με τους κατοίκους να καταγγέλλουν καθημερινά πυροβολισμούς ενώ καταμετρά ήδη έξι τραυματίες εκ των οποίων οι δύο σοβαρά.

Ανάστατοι εδώ και τέσσερις ημέρες οι κάτοικοι στην περιοχή Βλυχό Μεγάρων από πυροβολισμούς. Το βράδυ της Τετάρτης (15/05) οι πυροβολισμοι στον καταυλισμό των Ρομά, προκάλεσαν την κινητοποίηση των Αρχών, ύστερα από καταγγελίες των κατοίκων. Σύμφωνα με πληροφορίες, με αφορμή διαμάχη που ξεκίνησε το μεσημέρι της Κυριακής του Πάσχα, εξελίσσεται σε βεντέτα που καταγράφει ήδη έξι τραυματίες, εκ των οποίων οι δύο σοβαροί.
Το ένστολο προσωπικό του Α.Τ. Μεγάρων βρίσκεται σε ετοιμότητα, ωστόσο για να οργανωθεί επιχείρηση στον καταυλισμό, προβλέπεται ανάπτυξη επιχειρησιακού σχεδίου, κατόπιν συνεννόησης της πολιτικής με τη φυσική ηγεσία και ενισχυτική συνδρομή με μετακίνηση Αστυνομικών δυνάμεων.
Παρά το γεγονός ότι το τοπικό Αστυνομικό τμήμα, γίνεται αποδέκτης παραπόνων από του κατοίκους της ευρύτερης περιοχής αλλά και Ρομά από τον καταυλισμό, και την προσπάθεια των Αστυνομικών στην περιοχή είναι να επικρατήσει ηρεμία, εαν άμεσα δεν εξομαλυνθεί η κατάσταση, μια γενίκευση της έντασης, ενδεχόμενα να προκαλέσει, ανεξέλεγκτες συμπεριφορές.

ΠΗΓΗ

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport