Μέγαρα: Σκάγια από καραμπίνες σε αστυνομικούς- Τέσσερις τραυματίες δύο μέλη διμοιρίας ΜΑΤ

Δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν στην περιοχή των Μεγάρων από πυροβολισμούς Ρομά, που έχουν συγκεντρωθεί στην για το θανάσιμο τραυματισμό του 21χρονου ομόφυλού τους, σε καταδίωξη με Αστυνομικούς, στο Πέραμα

Σύμφωνα με πληροφορίες, αστυνομικοί των ΜΑΤ στην περιοχή της Παχής στα Μέγαρα δέχθηκαν πυροβολισμούς από καραμπίνα και σκάγια τους τραυμάτισαν στα πόδια. Με ελαφρά τραύματα οι δύο αστυνομικοί, διακομίσθηκαν στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, ενώ στο χώρο παραμένουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Δύο ακόμη Αστυνομικοί τραυματίστηκαν από πέτρες, εκ των οποίων ένας χρειάστηκε να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο.

Τα επεισόδια στην περιοχή των Μεγάρων είναι συνεχή με Ρομά διαβιούντες στον καταυλισμό της περιοχής

Ομάδα περίπου 60-70 Ρομά έκαψαν λάστιχα και διέκοψαν την κυκλοφορία των οχημάτων στην παλαιά εθνική Αθηνών-Κορίνθου, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς την Κόρινθο, στο ύψος της εισόδου των Μεγάρων. Στο σημείο βρέθηκαν ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας και ο “Αίανατας” για απώθηση με ρίψη νερού, ενώ οι Ρομά πετούσαν πέτρες στους αστυνομικούς και τα  υπηρεσιακά οχήματα .

Από το απόγευμα (25/10) οι Ρομά έχουν συγκεντρωθεί σε οδικά δίκτυα, στήνοντας οδοφράγματα και ανάβοντας φωτιές σε λάστιχα και φερτά υλικά. Άλλη ομάδα Ρομά συγκεντρώθηκε στο 95ο χιλιόμετρο στο ύψος του Ζευγολατιού, και στον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου – Καλαμάτας, στον κόμβο των Αγρφαρών, στην Μεσσηνία, καίγοντας λάστιχα ενώ με πέτρες προκάλεσαν διακοπή της κυκλοφορίας με την Τροχαία να ενεργεί εκτροπές κυκλοφορίας για τους διερχόμενους από το Οδικό Δίκτυο.