Μέγαρα: Καταδικάστηκαν οι Ρομά διαρρήκτες στο εξοχικό του Γιάννη Δραγασάκη

Οι διαρρήκτες είχαν εισβάλλει στο εξοχικό που διατηρουν ο Γιάννης Δραγασάκης και η σύζυγός του στα Μέγαρα πριν από περίπου ενάμιση χρόνο

Σε δίκη οδηγήθηκαν και τους επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης,  οι Ρομά δράστες της διάρρηξης στην εξοχική κατοικία του Γιάννη Δραγασάκη, τον Απρίλιο του 2022.

Οι Ρομα διαρρήκτες είχαν εισβάλλει στο εξοχικό που διατηρούν ο Γιάννης Δραγασάκης και η σύζυγός του, στα Μέγαρα και είχαν αποσπάσει χάλκινο καζάνι και  συλλεκτικά αντικείμενα απόσταξης, συνολικής αξίας €6.000 .

Όπως προέκυψε κατά την αστυνομική έρευνα οι Ρομά επιχείρησαν δύο φορές εισβολή στην εξοχική κατοικία. Το μεσημέρι εκεινης της ημέρας η σύζυγος του Γιάννη Δραγασάκη είχε λάβει μεσημέρι ειδοποίηση στο κινητό της για παραβίαση του χώρου. Μετα απο επικοινωνία με γειτόνισσα της ζήτησε να ελέγξει το σπίτι, χωρίς ωστόσο η γυναίκα να εντοπίζει οποιαδήποτε παρουσία ή παραβίαση.

Σε συνέχεια και πάλι με ενημέρωση στους ιδιοκτήτες της οικίας απο την αυτοματοποιημένη εφαρμογή, μετεβη στο χώρο επιστάτης ο οποίος και διαπίστωσε ότι έλειπαν το χάλκινο καζάνι και άλλα συλλεκτικά μπρούτζινα και χάλκινα αντικείμενα απόσταξης.

Οι Ρομά δράστες, έχουν συλληφθεί και παρέμεναν υπο κράτηση. Οπως ομολόγησαν είχαν πουλήσει το καζάνι έναντι €213. Προανάκριση για την υπόθεση διενήργησε το ΤΑ Μεγάρων.