Μεγάλες καταστροφές από τις πλημμύρες στη Νέα Πέραμο

Η δυνατή και συνεχόμενη βροχή από το βράδυ της Τρίτης 14 Νοεμβρίου μέχρι σήμερα Τετάρτη δημιούργησε σοβαρά προβλήματα και καταστροφές κυρίως στη Νέα Περάμο. Σπίτια και καταστήματα πλημμύρισαν, αυτοκίνητα παρασύρθηκαν, οδηγοί έχουν εγκλωβιστεί, καθώς η κυκλοφορία έχει διακοπεί σε πολλά σημεία, δρόμοι έχουν μετατραπεί σε χειμμάρους.

Η Πυροσβεστική μέχρι αυτή την ώρα [10:00} στην ευρύτερη περιοχή των Μεγάρων έχει δεχτεί 160 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων και απεγκλωβισμούς ατόμων από σπίτια και αυτοκίνητα.

Η κίνηση των οχημάτων στην ΠΕΟΑΚ στο ύψος της Νέας Περάμου, στο Νεράκι και στους δρόμους προς Βλυχάδα από τους παράλληλους δρόμους είναι σχεδόν αδύνατη.

Τελευταία ενημέρωση [09:30] από την ΕΛΑΣ: Εκτροπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στη ΝΕΟΑΚ λόγω διακοπής κυκλοφορίας στο 15,5 χλμ (Ασπρόπυργος) ρεύμα προς Κόρινθο, στο 21 χλμ (Κόμβος Παραδείσου Ελευσίνας) ρεύμα προς Κόρινθο και 24 χλμ (Κόμβος Μάνδρας) ρεύμα προς Αθήνα.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ζήτησε να κηρυχθεί η Νέα Πέραμος, η Μαγούλα και η Μάνδρα Αττικής ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, Γιάννης Βασιλείου.
Κλειστά τα σχολεία στις παραπάνω περιοχές.

Update 12.08: 8 οι νεκροί στη Μάνδρα σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία.

Απεγκλωβισμός κόσμου τελευταία στιγμή πριν παρασύρει το λεωφορείο ο χείμαρρος.

Χαρακτηριστικό του όγκου του νερού που “ήρθε” από το όρος Πατέρας: