Με πλαστά προφίλ προσέγγισαν ανήλικη- Διευθυντής τράπεζας αποπλάνησε 14άχρονη

Συνελήφθη επ’ αυτοφώρω κατά τη διάρκεια αποπλάνησης 14άχρονης, σε δωμάτιο ξενοδοχείου. Πρόκειται για 56άχρονο Διευθυντή τραπεζικού υποκαταστήματος στο κέντρο της Αθήνας.

Είχε προσεγγίσει την ανήλικη μέσω πλασματικού προφίλ στην ιστοσελίδα γνωριμιών ενηλίκων στο οποίο εμφανιζόταν ως 25άχρονος. Ο 56άχρονος υποσχόταν στα κορίτσια που προσέγγιζε πως είχε τις «τεχνικές μιας ανώδυνης πρώτης ερωτικής επαφής», και τις έπειθε να περιέλθουν σε ερωτικές συνευρέσεις.
Ύστερα από καταγγελία της ανήλικης και του πατέρα της, σύμφωνα με την οποία, μέσω προφίλ που διατηρεί από τα τέλη Δεκεμβρίου 2015, σε ιστοσελίδα γνωριμιών, αποδέχτηκε αιτήματα φιλίας από δυο ψευδώνυμους λογαριασμούς, ενώ και η ίδια είχε ψευδώς δηλώσει ηλικία των 16 ετών.
Από διαδικτυακές επικοινωνίες- σύμφωνα με την καταγγελία-, η 14χρονη πείστηκε να αποστείλει αρχικα γυμνές φωτογραφίες της και έλαβε γυμνές φωτογραφίες του συνομιλητή της, ο οποίος συνευρέθηκε σεξουαλικά μαζί της, σε δύο συναντήσεις τους, ενώ τον είχε ενημερώσει για την ηλικία της- ότι είναι 14 ετών-.
Ο 56άχρονος, πατέρας δύο παιδιών, αν και συνελήφθη επ’ αυτοφώρω (10/01) για αδίκημα κακουργηματικού χαρακτήρα- βιασμό ανήλικης-, ο Εισαγγελέας του άσκησε δίωξη για πλημμέλημα- πορνογραφία ανηλίκων, πορνογραφικές παραστάσεις ανηλίκων και αποπλάνηση παιδιών-. Ωστόσο η προανακριτική έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη, από τις διαδικτυακές συνομιλίες, φέρεται ο 56άχρονος να αναφέρεται σε τουλάχιστον δύο ακόμη «επαφές» του με ανήλικες.
Όπως διακριβωθηκε, με την ανήλικη είχε επικοινωνησει και 49άχρονος ιδιωτικός υπάλληλος απο την Αράχωβα, ο οποίος της είχε αποστείλει γυμνές φωτογραφίες του με πρόθεση να αποσπάσει φωτογραφίες της έφηβης κοπέλας η οποία αρνήθηκε την πρόταση του 49άχρονου να συναντηθούν.
Στο σπίτι του 56άχρονου διευθυντή τράπεζας στην Αθήνα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο σκληροί δίσκοι και ένα κινητό τηλέφωνο, με κάρτα μνήμης. Επιπλέον, ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του στις καταγγελλόμενες πράξεις.
Ενώ σε έρευνα στην οικία του 49άχρονου στην Αράχωβα κατασχέθηκαν δύο κινητά τηλέφωνα, ενώ στο αυτοκίνητο του κατασχέθηκε φορητός υπολογιστής ( tablet), από το οποίο διαπιστώθηκε η διαχείριση του επίμαχου προφίλ στην ιστοσελίδα.
Σε βάρος του 49άχρονου ασκήθηκε δίωξη για πορνογραφία ανηλίκων, πορνογραφικές παραστάσεις ανηλίκων και απόπειρα αποπλάνησης.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport