Με μαθητές Ειδικών Σχολείων ο Β.Κικίλιας, για την «Ασφαλή Πλοήγηση στο Διαδίκτυο»

Ενημέρωση για τους κινδύνους που κρύβει το διαδίκτυο ελαβαν μαθητές Ειδικών Σχολείων, σε  εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε παρουσία και του Υπουργού Δημόσιας Τάξης, Βασίλη Κικίλια,  ο οποίος παρά το βεβαρυμένο του πρόγραμμα βρέθηκε ανάμεσα στους μικρούς μαθητές και “ξέκλεψε” λίγο από το χρόνο τους.

Στο συνέδριο του Υπουργείου Δημοσίας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη σε συνεργασία με το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας και τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, με θέμα «Η Ασφαλής Πλοήγηση στο Διαδίκτυο είναι υπόθεση όλων μας» που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, είχε ακροατήριο περίπου εκατό μαθητές με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες του Ειδικού Γυμνασίου-Λυκείου Αθηνών και του Ειδικού Γυμνασίου- Λυκείου Ιλίου με τους συνοδούς εκπαιδευτικούς.
Στο Συνέδριο παραβρέθηκε (17/12) και ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Βασίλης Κικίλιας ο οποίος με ανάρτηση του στο Twitter, έδειξε ένα διαφορετικό πρόσωπο, ανάμεσα στους μικρούς μαθητές.
image

Στα πλαίσια του συνεδρίου, έγινε επίδειξη της εφαρμογής CYBERKID, με τη χρήση της οποίας δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά να επικοινωνούν άμεσα και σε πραγματικό χρόνο, σε περίπτωση κινδύνου ή απειλής, με Αξιωματικούς της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μέσω της χρήσης μίας πρωτοποριακής (touchscreen call) διαδικασίας «Cyber Alert», αλλά και μέσω αποστολής ηλεκτρονικού μηνύματος.
Η έναρξη του Συνεδρίου πραγματοποιήθηκε από τη χορωδία μαθητών του Κολλεγίου Αθηνών με χριστουγεννιάτικα κάλαντα για τους μικρούς μαθητές, ενώ στο τέλος της εκδήλωσης οι μαθητές έλαβαν αναμνηστικά δώρα.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport