Με ισχαιμικό επεισόδιο ο Νίκος Χαρδαλιάς στο Νοσοκομείο

Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας διακομίσθηκε στο Νοσοκομείο Αγία Όλγα, όπου του τοποθετήθηκαν δύο στεντ

Σε χειρουργική επέμβαση στο Αγία Όλγα, όπου του τοποθετήθηκαν δύο στεντ υποβλήθηκε εκτάκτως ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς. Σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς θα παραμείνει στην εντατική για τρεις ημέρες, ενώ φαίνεται να έχει διαφύγει τον κίνδυνο. Ο Νίκος Χαρδαλιάς, το τελευταίο δεκαήμερο βρισκόταν σε πολύ μεγάλη ένταση λόγω των πυρκαγιών, και των θεμάτων που είχε κληθεί να διαχειριστεί. Αν και τις τελευταίες πέντε- έξι μέρες ένιωθε πόνους στο στέρνο, και είχε υποστεί έμφραγμα στο παρελθόν δεν επισκεφτεί το γιατρό του.

Νωρίτερα (16/08), ένιωσε και έντονο πόνο και η μικροσκοπική του εικόνα ήταν συμβατή με έμφραγμα, ενώ σε επικοινωνία με τον ιατρούς του η οδηγία που έλαβε ήταν να μεταβεί άμεσα στο Νοσοκομείο και συνεργάτες του τον μετέφεραν στο Αγία Όλγα

Το νοσοκομείο Αγία Όλγα εξέδωσε ανακοίνωση για την κατάσταση της υγείας του Νίκου Χαρδαλιά, στην οποία αναφέρεται,  «Περί την 14:30 σήμερα 16/08/2021 προσήλθε στο Νοσοκομείο μας ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κ. Νικόλαος Χαρδαλιάς. Υπεβλήθη σε κλινικοεργαστηριακό έλεγχο και έγινε άμεσα στεφανιογραφία και αγγειοπλαστική στεφανιαίων αγγείων. Επιτυχώς .

Θα παραμείνει στην Καρδιολογική Κλινική για παρακολούθηση».

Ενημέρωση σχετικά με συντονισμό ενεργειών Πολιτικής Προστασίας
Την ευθύνη συντονισμού των ενεργειών από την πλευρά της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, ανέλαβε άμεσα, από την πρώτη στιγμή μετά το περιστατικό υγείας του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειος Παπαγεωργίου, ο οποίος βρισκόταν ήδη στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στο Χαλάνδρι.