Με διάθεση της ΕΛΑΣ στον Frontex, σήμερα στην Κύπρο

Στην επίσημη σελίδα που διατηρεί ο οργανισμός του Frontex σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης προχώρησαν σε ανάρτηση αναφορικά με στέλεχος της ΕΛΑΣ που υπηρετεί στην Κύπρο

Όπως αναφέρεται στην ανάρτηση, «Γνωρίστε τον Ηλία, εμπειρογνώμονα εγγράφων που συμμετέχει στη λειτουργία του Frontex στην Κύπρο.
«Πριν από την ανάπτυξή μου ως αξιωματικός της Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής, υπηρέτησα στην ελληνική αστυνομία, η οποία περιελάμβανε οκτώ χρόνια στις υπηρεσίες εισαγγελίας για εγκλήματα ζωής και ιδιοκτησίας. Συνήθιζα να δουλεύω με τόνους εγγράφων για την καταπολέμηση αυτού του είδους εγκλήματος. 

Η εμπειρία που απέκτησα σε εθνικό επίπεδο με βοηθά πολύ με αυτό που κάνω σήμερα.

«Από την πρώτη μέρα εδώ ως ανώτερος υπάλληλος εγγράφων, οι Κύπριοι συνάδελφοί μου έχουν δείξει πόσο ζεστοί, φιλόξενοι και ευγενικοί. Η κοινή χρήση της ίδιας γλώσσας και παραδόσεων έχει πολλά πλεονεκτήματα.
«Η Κύπρος δέχεται μεγάλο αριθμό παράτυπων μεταναστών, ειδικά σε σχέση με τον πληθυσμό της. Ενώ είμαι εδώ, μου λείπει η γυναίκα και τα παιδιά μου, αλλά είμαι περήφανος που λέω ότι συμβάλλω στην προστασία των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ».