Με Αστυνομική εποπτεία, η ορκωμοσία αιρετών Συμβούλων της Χρυσής Αυγής.

Θετική γνωμοδότηση έλαβαν από τον Εισαγγελέα των Φυλακών, στα αιτήματα τα οποία είχαν καταθέσει προς το Συμβούλιο των Φυλακών Κορυδαλλού οι προφυλακισμένοι Βουλευτές της Χρυσής Αυγής, εκλεγμένοι σε Δημοτικά και Περιφερειακά Συμβούλια προκειμένου να παραστούν στις τελετές ορκωμοσίας.

Με 24ωρη άδεια την οποία έχει εγκίνει ο αρμόδιος Δικαστικός Λειτουργός, θα παραστεί στην τελετή ορκωμοσίας του Δήμου Αθηναίων την ερχόμενη Παρασκευή (29/08) στο αμφιθέατρο του “Αθήνα 9,84” στο Γκάζι, ο επικεφαλήτς του συνδιασμού εκλεγμένος Δημοτικός Σύμβουλος προφυλακισμένος Βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασσιδιάρης. Η διαδικασία που θα ακολουθηθεί είναι αντίστοιχη με αυτή της μεταγωγής των Βουλευτών της Χρυσής Αυγής προκειμένου να παραστούν στην Ολομέλεια της Βουλής τον περασμένο Ιούνιο. Με κλούβα της Διεύθυνσης Μεταγωγών θα γίνει η μεταφορά των προφυλακισμένων Βουλευτών, εκλεγμένων αιρετών στους χώρους οι οποίοι έχουν ορισθεί οι τελετές ορκωμοσίας συνοδεία Αστυνομικών, και μετά το πέρας της διαδικασίας, θα επιστρέψουν συνοδεία και πάλι στο Σωφρονιστικό Κατάστημα του Κορυδαλλού όπου κρατούνται.

Ειδική 24άδεια έχει χορηγηθεί επίσης και στους προφυλακισμένους Βουλευτές της Χρυσής Αυγής Παναγιώτη Ηλιόπουλο και Νίκο Κούζηλο, προκειμένου να παραστούν στις τελετές ορκωμοσίας στο Περιφειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας και στο Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά, την ερχόμενη Κυριακή (31/08) αντίστοιχα. Κινητοποιήσεις έχουν προαναγγείλει σύμφωνα με πρόγραμματο το οποίο έχουν κοινοποιήσει και σε άλλες περιοχές.

Κινητοποιήσεις στα Δημοτικά Συμβούλια
 
Κηφισιά 27/8, 7μμ, Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου
Γλυφάδα 27/8, 7.30μμ, Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου
Αθήνα  29/8, 4μμ, Γκάζι, Πειραιώς 100
Θεσσαλονίκη 28/8, 9πμ, Δημαρχείο
Πειραιάς 31/8, 12μμ, Δημαρχείο
Άλιμος 31/8, 7μμ, Θέατρο Κάρολος Κουν
Κινητοποιήσεις στα Περιφερειακά Συμβούλια
Αττική 27/8, 6μμ, Κλειστό Δροσούπολης, Άνω Λιόσια
Θεσσαλονίκη 27/8, 6μμ, Κτήριο περιφέρειας Βασ. Όλγας
Ηράκλειο 29/8, 11.30πμ, Βασιλική του Αγ.Μάρκου
Γιάννενα 30/8, 9πμ, Διοικητήριο Περιφέρειας
 

Έντονη θα είναι ωστόσο η παρουσία της Αστυνομίας στους χώρους που έχουν προγραμματιστεί οι τελετές ορκωμοσίας, ύστερα από την προαναγγελία κινητοποίησης της ΚΕΕΡΦΑ, στα Δημοτικά και Περιφερειακά Συμβούλια στα οποία συμμετέχουν αιρετοί, εκλεγμένοι με το συνδιασμό της Χρυσής Αυγής.