Με απολογητικό υπόμνημα στην Ανακρίτρια η Ρούλα Πισπιρίγκου- Επιρρίπτει ευθύνη στους γιατρούς και θέτει “mislabeling”

Με εντεκασέλιδο απολογητικό υπόμνημα, η κατηγορούμενη Ρούλα Πισπιρίγκου, με αμιγώς διατύπωση ιατρικών ισχυρισμών, θέτει ο νομικός συμπαραστάτης της, ενώπιον της 18ης Ανακρίτριας

Σύμφωνα με πληροφορίες του NantiaReport.gr στον απολογητικό ισχυρισμό της κατηγορούμενης Ρούλας Πισπιρίγκου παρατίθεται η επισήμανση ότι απαιτείται διενέργεια συγκεκριμένων ιατρικών πράξεων αναφορικά με την χορήγηση της φαρμακευτικής ουσίας “κεταμίνη”, σύμφωνα με ιατρικούς τεχνικούς συμβούλους αποδίδεται ως μια «απόλυτα ασφαλής αναισθητική ουσία για τα παιδιά λόγω ιδιοτήτων» ως αιμοδυναμικά σταθερό, δεν καταστέλλει τη αναπνοή και επισημαίνεται ότι ως φαρμακευτικό σκεύασμα, διανέμεται κατ’ αποκλειστικότητα σε Νοσοκομεία μέσω του ΥΦΕΚ που ελέγχει το κρατικό μονοπώλιο του φαρμάκου.

Σε άλλο σημείο φέρεται να παρατίθεται η αναφορά στο “mislabeling” που αποδίδεται ως πρώτη αιτία θανάτου ασθενών εντός Νοσοκομείου, εξ αμελείας. Ενώ σημειώνεται ότι στις τοξικοϊστολογικές εξετάσεις της 9χρονης Τζωρτζίνας δεν εντοπίζεται η ουσία “υδροχλωρική προμαζίνη” αναφορικά με τη χορήγηση της φαρμακευτικής ουσίας “κεταμίνη”.

Σύμφωνα με πληροφορίες του NantiaReport.gr, η κατηγορούμενη θα αρνηθεί την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας. Η κατηγορούμενη ωστόσο προτίθεται να απαντήσει σε ερωτήσεις ενώπιον της 18ης Ανακρίτριας Χριστίνας Σαλάππα, σε υποστήριξη του απολογητικού υπομνήματος, με τους δύο νομικούς συμπαραστάτες της Κώστα Ζάρδα και Όθωνα Παπαδόπουλο. Πληροφορίες ωστόσο χωρίς να έχουν επιβεβαιωθεί, αναφέρουν το ενδεχόμενο εντολής της Εισαγγελίας Πατρών για αποσφράγιση του τάφου της 9χρονης Τζωρτζίνας ώστε να παραληφθεί και να εξεταστεί το tablet που τοποθέτησε ο εργολάβος της κηδείας με προτροπή της μητέρας της και κατηγορούμενη Ρούλα Πισπιρίγκου.