“Μαζί με τους συναδέλφους της Πυροσβεστικής επιχειρούμε στην κατάσβεση της πυρκαγιάς στη βόρεια πύλη του ΚΥΤ, δεχόμαστε καταιγισμό πέτρες από αλλοδαπούς που αντιδρούν και επιθυμούν την επέκταση της”

Μαρτυρία ενστόλου * της ΔΑ Λέσβου για τα γεγονότα στο ΚΥΤ Μόριας και τις επιθέσεις από τους λαθρομετανάστες σε βάρος Πυροσβεστών και Αστυνομικών

“Είναι η στιγμή που μαζί με τους συναδέλφους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας επιχειρούμε την κατάσβεση της πυρκαγιάς στη βόρεια πύλη του ΚΥΤ,δεχόμενοι καταιγισμό πετρών από αλλοδαπούς, οι οποίοι προφανώς αντιδρούν και επιθυμούν την επέκταση της,παρολο που απειλούνται ανθρώπινες ζωές. Ύστερα από υπεράνθρωπη προσπάθεια καταφέραμε να απεγκλωβίσουμε τους ανήλικους και τους κρατούμενους του ΠΡΟΚΕΚΑ,που βρίσκονταν εντός του ΚΥΤ, και εν συνεχεία τους υπόλοιπους!


Αν σήμερα αναφερόμαστε μόνο σε υλικές ζημιές και όχι σε απώλεια κάποιας ανθρώπινης ζωής αυτό οφείλεται στην ψυχραιμία και τις ενέργειες όλων των συναδέλφων μου που βρίσκονταν στο σημείο!
•Θερμά συγχαρητήρια στους συναδέλφους που είχαν υπηρεσία στο ΠΡΟΚΕΚΑ και με κίνδυνο ακόμα και της ίδιας τους της ζωής,οδήγησαν τους κρατούμενους με ασφάλεια εκτός των φλεγόμενων κτιρίων!
•Θερμά συγχαρητήρια στους συναδέλφους μου που είχαν υπηρεσία εντός του ΚΥΤ και με κίνδυνο της ίδιας τους της ζωής οδήγησαν τους ανήλικους και τους υπόλοιπους διαμένοντες του ΚΥΤ, εκτός αυτού,όταν είχε τυλιχτεί στις φλόγες!
•Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους συναδέλφους μου που επιχειρούσαν εξωτερικά του ΚΥΤ, προσπαθώντας να απεγκλωβίσουν όσους βρίσκονταν εντός αυτού!
Δυστυχώς όμως τα δύσκολα μόλις ξεκίνησαν και πλέον καλούμαστε να διαχειριστούμε μία από τις δυσκολότερες καταστάσεις που έχει αντιμετωπίσει το νησί μας.Μία κατάσταση που δε χωράει ημίμετρα,αλλά απαιτεί ουσιαστική και άμεση λύση.Τόσο για όλο το αστυνομικό προσωπικό και τους υπόλοιπους εργαζόμενους που αγωνιζόμαστε καθημερινά να αντιμετωπίσουμε το μεταναστευτικό πρόβλημα,όσο και την τόσο σκληρά δοκιμαζόμενη,όλα αυτά τα χρόνια,κοινωνία της Λέσβου!
Απαιτούμε επιτέλους να ακουστεί,από τους έχοντες την ευθύνη των αποφάσεων,αυτό που φωνάζουμε όλα αυτά τα χρόνια: «ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ»” σημειώνει χαρακτηριστικά ο Βασίλης Ροδόπουλος πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Λέσβου .