Μάτι: Έρευνα της Γενική Επιθεωρήτριας Δημόσιας Διοίκησης, για Αξιωματικούς εκτός Αττικής που υπογράφουν αυτοψίες

Ευθύνες και προσπάθεια συγκάλυψης έρευνα για την πρώην ηγεσίας του ΠΣ στη φονική φωτιά που προκάλεσε τη τραγωδία στο Μάτι με την εκατόμβη των νεκρών, η αρμόδια Αρχή.

Η καταγγελία, αποδίδει ευθύνη σε συγκεκριμένους Αξιωματικούς, οι οποίοι φέρονται να υπογράφουν αυτοψίες που έχουν συνταχθεί για την τραγωδία στο Μάτι (23/07) οι οποίοι ωστόσο την επομένη, προκύπτει να βρίσκονται σε υπηρεσιακή διάθεση εκτός Αττικής.

Στο πλαίσιο των καταγγελιών, η Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης Ε.Παπασπύρου, διενεργούσα ανεξάρτητη – από την Εισαγγελική Έρευνα- ΕΔΕ, έχει ζητήσει αναλυτικές αναφορές και όλους τους πίνακες διάθεσης προσωπικού και μέσων του ΠΣ,  τα οποία διατέθηκαν στην επιχειρησιακή ανταπόκριση της φονικής φωτιάς στην Ανατολική Αττική.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Nantiareport.gr, έχουν ζητηθεί αναλυτικές αναφορές και στοιχεία για τη διάθεση του συνόλου του ένστολου Προσωπικού όλων των βαθμίδων καθως και η διάθεση για όλα τα οχήματα που επιχείρησαν στην περιοχή το επίμαχο 48άωρο, καθως και τις καταβολές σε εκτός έδρας αποζημιώσεις που χορηγήθηκαν. Πρόθεση της Αρχής είναι να προκύψει η απόλυτη εικόνα της διάθεσης του ένστολου προσωπικού και η παρουσία όλων όσων ενεπλάκησαν σε επιχειρησιακή ανταπόκριση,  όπως η Υπηρεσία τους έθεσε σε διάθεση δυνάμεων, το επίμαχο διήμερο .

Στο ενδεχόμενο να προκύψει αναντιστοιχία στα στοιχεία που έχουν διαβιβαστεί στις αρμόδιες Αρχές, κατά την έρευνα που διεξάγεται να διαφανεί προσπάθεια Αξιωματικών – και πιθανή εμπλοκή πολιτικών – για  απροσανατολισμό της έρευνας στον προσδιορισμό των πραγματικων υπαιτιων της τραγωδίας, παραμένει ανοιχτό το ενδεχόμενο για άσκηση νέων ποινικών διώξεων με κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα και ενδεχομένως να βρεθούν αντιμέτωποι κα με την ποινή της φυλάκισης .