Μάτι Αττικής: Μνημόσυνο για τους 102 νεκρούς στη φονική πυρκαγιά

Στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Μάτι, τελέστηκε το ετήσιο Μνημόσυνο υπέρ των 102 νεκρών  στη φονική πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου 2018.

Έζησαν τον εφιάλτη της φωτιάς..  Έχασαν συγγενείς και αγαπημένα πρόσωπα.. Μνήμες που τους στοιχειώνουν.. Σήμερα- ένα χρόνο μετά την τραγωδία βρέθηκαν ξανά στο .. Μάτι.

Δάκρυα στα θολωμένα ματια, θλίψη και πένθος. Λευκά λουλούδια στη θάλασσα γιαβτις ψυχές που έζησαν το  εφιάλτη και  για οσους επέζησαν και σγνεχιζοτμ με τια μνημες εκεινης της ημέρας..

Ο ιερέας στο κήρυγμά του ζήτησε μεταξύ άλλων να μην ξεχαστούν οι νεκροί στο Μάτι και με απόφθεγμα του Ντέιβιντ Λόρενς, τόνισε: “Η τραγωδία είναι σαν δυνατό οξύ: διαλύει και απομακρύνει τα πάντα, εκτός από το πραγματικό χρυσάφι της αλήθειας”!..

Ηχηροί απόντες από την τελετή στη μνήμη των 102 ανθρώπων που έχασαν τη ζωή του, πολιτικοί εκπρόσωποι της απερχόμενης Κυβέρνησης .

Στην δέηση στην Αργυρά Ακτή, ο ιερέας διάβασε με αλφαβητική σειρά τα ονόματα των νεκρών στη φονική πυρκαγιά

Χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Κηφισίας, Αμαρουσίου & Ωρωπού κ.Κυρίλλου, πλήθος κόσμου αποτίει φόρο τιμής στους 102 ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους..

Στην επιμνημόσυνη δέηση νέος Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, και οι νέοι Δήμαρχοι Ραφήνας και Μαραθώνα.

Έχουν προγραμματιστεί εκδηλώσεις στη Ραφήνα, το Μάτι, τη Νέα Μάκρη και το Νέο Βουτζά

Το απόγευμα (22/07-18.30) θα πραγματοποιηθεί αγώνας δρόμου τιμής & μνήμης, με αφετηρία και τερματισμό στο λιμανάκι στο Μάτι. Ενώ το βραδυ (21/07-21.00) στο ανοικτό θεατράκι της ΑπόΔΡΑΣΗΣ, στη Νέα Μάκρη, έχει προγραμματισθεί εκδήλωση για την ηθοποιο & συγγραφέα Χρύσα Σπηλιώτη, με φιλανθρωπικό χαρακτήρα, αφού μέρος των εσόδων θα δοθεί σε πληγέντες της περιοχής.