Μαρούσι: Ερευνούν το “βιαστή της διάβασης” ως ύποπτο δράστη δολοφονίας της Ελευθερίας Αγραφιώτου

Με τον Εισαγγελέα να έχει ασκήσεις ποινική δίωξη στον 30άχρονο «βιαστή της διάβασης» του Αμαρουσίου για τουλάχιστον πέντε σεξουαλικές επιθέσεις σε βάρος γυναικών εξετάζεται ως ύποπτος για την δολοφονία της 69άχρονης συνταξιούχου Ελευθερίας Αγραφιώτου, για την οποία είχε δηλωθεί εξαφάνιση και είχε ενεργοποιηθεί αναγγελία Silver Alert.

image

Η σορός της 69άχρονης Ελευθερίας Αγραφιώτου, συνταξιούχου καθηγήτριας, εντοπίσθηκε σε προχωρημένη σήψη  (25/05) στον 3ο υπόγειο χώρο στάθμευσης Super Market στο Μαρούσι.

Οι συγγενείς της 69άχρονης, είχαν δηλώσει την εξαφάνιση της πρώην διευθύντριας της Αγροτικής Ασφαλιστικής, Ελευθερίας Αγραφιώτου, 34 ημέρες νωρίτερα (21/04) με αναγγελία Silver Alert χωρίς, φοβούμενοι για τη ζωή της καθώς η ίδια ήταν ευκατάστατη. Η 69άχρονη ζούσε με την κατάκοιτη μητέρα της- η οποία απεβίωσε (21/05) σε κέντρο αποκατάστασης στο οποιο την είχαν μεταφέρει- στο Ν. Ηράκλειο, ενω το τελευταίο διάστημα παρέδιδε μαθήματα Γαλλικών σε μικρά παιδιά, για να μην αισθάνεται μοναξιά. Όπως γνώριζαν, οι συγγενεις της, λίγους μήνες πριν εξαφανιστεί είχε πουλήσει ένα διαμέρισμα και είχε πάρει #€50.000, χωρίς να έχουν ενημέρωση, για την κατάληξη των χρημάτων της αγοραπωλησίας.

image

Σχεδόν δεκαπέντε ημέρες αργότερα (14/05) υπάλληλος του Super Market  είχε ειδοποιήσει για ένα αυτοκίνητο η περιγραφή του οποίου ταίριαζε με τα χαρακτηριστικά του οχήματος της 69άχρονης Ελευθερίας Αγραφιώτου. Το  αυτοκίνητο στο 2ο υπόγειο πάρκινγκ του Super Market ανήκε στην αγνοούμενη. Ο χώρος ερευνήθηκε απο κλιμακια της Αστυνομίας και το όχημα παρελήφθη, χωρίς να έχει εντοπιστεί οτιδήποτε ύποπτο στο χώρο.

image

Στέλεχος της επιχείρησης (25/05) ενώ κατευθυνόταν προς το όχημά του, αντελήφθη τη δυσσοσμια και με μια πιο προσεκτική παρατήρηση βρέθηκε μπροστά στο μακαβριο θέαμα και ειδοποίησε την Αστυνομία. Οι Αστυνομικοί του τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, σε χώρο που δε χρησιμοποιείται και οδηγεί στο 3ο υπόγειο πάρκινγκ, εντόπισαν τη σορό της 69άχρονης γυναίκας σε προχωρημένη σήψη.

image

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή ο οποίος ενήργησε αυτοψία στο χωρο και νεκροψια στη σορο, προκύπτουν ενδείξεις εγκληματικής ενέργειας σε βάρος της 69άχρονης, ενω εξετάζεται να δέχθηκε σεξουαλική επίθεση. Η γυναίκα φαίνεται να έχει δεχθεί ισχυρά χτυπήματα στο κεφάλι ενω ειχαν αφαιρεθεί κάποια από τα ρούχα της. Δίπλα της είχε τσάντα, μέσα στην οποία εντοπίστηκε η ταυτότητά της, το κινητό τηλέφωνο και προσωπικά της αντικείμενα.
Αναμένεται η διενέργεια νεκροτομής (26/05) στη σορό της Ελευθερίας Αγραφιώτου προκειμένου να εξακριβωθουν οι ακριβείς συνθήκες θανάτου της.

image

Κλιμάκιο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών απέκλεισε το χώρο, ώστε να εξερευνηθεί ενδελεχως, αναζητώντας αποτυπώματα και γενετικό υλικό του δράστη, στο χώρο ενω και στα ρούχα του θύματος έχουν παραλειφθεί ως πειστήρια και θα εξετασθούν για τυχόν γενετικό υλικό.
Οι Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εξετάζουν πολύ σοβαρά την περίπτωση να εμπλέκεται στην δολοφονία  της 69άχρονης ο 30άχρονος “βιαστή της διάβασης”, χωρίς ωστόσο να έχουν προκύψει στοιχεία να τον προσδιορίζουν στο χώρο του εγκλήματος, ενω αναμένονται τα αποτελέσμα των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων.
Παράλληλα οι Αστυνομικοί της Ασφάλειας, αναζητούν υλικό από κάμερες ασφαλείας καταστημάτων που βρίσκεται στον υπερκείμενο χώρο, καθώς το υλικό από τις κάμερες του Super Market το οποίο είχαν αναζητήσεις και όταν εντοπίσθηκε το όχημα της Ελευθερίας Αγραφιώτου, είχε ήδη διαγραφεί από το σύστημα του κλειστού κυκλώματος ασφαλείας, (η μνήμη της κάμερας καταγράφει υλικό δέκα ημερών) προκειμένου να εντοπίσουν κινήσεις τοσο της 69άχρονης το χώρο αλλά και τη διαφυγής του δράστη.
image

Αστυνομικοί του τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, αναμένεται να εξετάσουν και πάλι τον 30άχρονου Εμ.Κ. –σε βαρος του οποίου ο Εισαγγελέας άσκησε Ποινική Δίωξη (25/05) και τον παρέπεμψε να απολογηθεί στον Ανακριτή την Παρασκευή (27/05) – ωστε να διακριβώσουν- εν αναμονή των αποτελεσμάτων από τα Εγκληματολογικών Εργαστήρια – τυχόν εμπλοκή του, ως δράστη δολοφονίας της Ελευθερίας Αγραφιώτου.