Μαρίνα Γλυφάδας: Η φωτιά κατέστρεψε πέντε σκάφη- Πήδηξαν από τα φινιστρίνια στη θάλασσα

Τα αίτια της φωτιάς που ξέσπασε σε ελιμμενισμένα σκάφη στη Μαρίνα Γλυφάδας, αναζητά το Ανακριτικό της Πυροσβεστικής

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε (14/11-07.25)  σε επαγγελματικό σκάφος αναψυχής που έφερε ελληνική σημαία, το οποίο είχε προγραμματισμένη κρουαζιέρα (13/11) στα νησιά του Σαρωνικού, ενώ οι φλόγες επεκτάθηκαν γρήγορα σε παρακείμενα ελιμμενισμένα σκάφη.

Κατά την εκδήλωση της πυρκαγιάς, 22άχρονη Βελγίδα, η οποία είχε διανυκτερεύσει στο ένα από τα σκάφη που εχει καταστραφεί ολοσχερώς, από την πυρκαγιά, πήδηξε απο φινιστρίνι και βρέθηκε στη θάλασσα, μέχρι που την εντόπισε δέκα λεπτά αργότερα σκάφος του Λιμενικού.

Από το Λιμεναρχείο Σαρωνικού, εξετάζεται μαρτυρία 65άχρονης Βρετανίδας, η οποία υποστήριξε ότι κάπνιζε, όταν την πήρε ο ύπνος. Όταν αντιλήφθηκε τις φλόγες, πρόλαβε να βουτήξει στη θάλασσα. Ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι σε παρακείμεο σκάφος επέβαινε επιχειρηματίας με την παρέα του, χωρίς ωστόσο να καταγράφονται τα στοιχεία του από τις Λιμενικές Αρχές.

Πυροσβέστες με τη συνδρομή πυροσβεστικού πλοιαρίου και του Λιμενικού κινητοποιήθηκαν άμεσα, και τις επόμενες δυο ώρες προχώρησαν στην κατάσβεση της φωτιάς. Από τα ελιμμενισμένα σκάφη, δυο υπέστησαν ολοσχερή καταστροφή, ένα τρίτο έχει υποστεί  εκτεταμένες ζημιές και άλλα δυο μικρότερες υλικές ζημιές.

Οι δύτες επιχειρούσαν για αρκετές ώρες στον θαλάσσιο χώρο, της μαρίνας Γλυφάδας, στα πλαίσια επιχείρησης αντιρρύπανσης.