Μαντούδι Ευβοίας: H Ελίνα Μπεκάκου του «Big Brother» έσωσε πατέρα και γιο από πνιγμό

Βρέθηκε στην παραλία στο Μαντούδι Ευβοίας μαζί με τη μητέρα και την κόρη της, σε διακοπές από το εξωτικό όπου μένει μόνιμα, και ανταποκρίθηκε άμεσα τον κίνδυνο ζωής για πατέρα και γιο, τουρίστες από το Βέλγιο τους οποίους ανέσυρε στην παραλία

Η πρώην παίκτρια του «Big Brother» Ελίνα Μπεκάκου, έγινε γνωστή στο τηλεοπτικό κοινό από τον πέμπτο κύκλο του reality εγκλεισμού. Μητέρα σήμερα η ίδια ζει με το σύζυγο και την κόρη τους στο εξωτερικό. Ωστόσο αυτές τις ημέρες βρίσκεται σε διακοπές  στο πατρικό της και μαζί με τη μητέρα και την κόρη της κατέβηκαν (18/07) στο Κυμάσι Μαντουδίου Ευβοίας για μπάνιο, όταν αντιλήφθηκε έναν Βέλγο πατέρα και το παιδί του σε κίνδυνο.

Όπως κατήγγειλε, παρά τις κλήσεις σε βοήθεια, δεν μετέβη στην παραλία ποτέ ασθενοφόρο προκειμένου να μεταφερθεί για έλεγχο το αγοράκι που κινδύνευσε στη θάλασσα στο ΚΥ της περιοχής, ενώ έθεσε δημόσια και το πολύ σοβαρό θέμα της έλλειψης ναυαγοσωστικού προσωπικού από τις παραλίες της περιοχής. «Θα ήθελα να μοιραστώ κάτι μαζί σας και όχι για να μου πείτε μπραβο αλλά για να μην ξαναγίνει παρόμοιο περιστατικό σαν αυτό που έγινε σήμερα στο Κυμασι Μαντουδίου Εύβοιας. Έκανα διάσωση αρκετά βαθιά σε ένα πατέρα και στο παιδί του από το Βέλγιο , φυσικά είχε ρεύματα και ήταν δύσκολο να τους βγάλω και τους δυο μόνη μου έξω και ευχαριστώ πολύ τον κύριο Δήμο και άλλο ένα παλικάρι που δεν ξέρω το όνομα του που ήρθαν και με βοήθησαν .
Έχω εκπαιδευτεί σαν ναυαγοσώστρια πισίνας και παράλιας από την εκπαιδεύτρια ναυαγοσωστικής Δήμητρα Δρακονταειδή και έτσι γνώριζα πως να κάνω διάσωση αλλά και πρώτες βοήθειες και την ευχαριστώ πολύ μέσα από την καρδιά μου για όσα μου έμαθε. Παρόλα αυτά όμως όταν γίνεσαι μάνα όπως έγινα κι εγώ πριν 10 μήνες, η ευθύνη είναι τεράστια και η καρδιά σου χτυπάει τόσο δυνατά που τρέμεις ολόκληρη όταν πρόκειται να σώσεις ένα παιδάκι, πραγματικά δεν μπορώ να σας περιγράψω τι ένοιωσα και τι είδα ακόμη δεν έχω συνέλθει. Έκανα όσα είχα μάθει στο παιδάκι και περίμενα το ασθενοφόρο και το ασθενοφόρο δεν ερχόταν για αρκετή ώρα , ειχα ήδη κουραστεί πολυ και το παιδί χρειαζόταν άμεσα ιατρική βοήθεια και έτσι ειπα στην Κατερίνα Τσιβίκα να καλέσει για μένα με ανοιχτή ακροαση την αστυνομία και το λιμενικό και την ευχαριστώ πολυ , τους ενημέρωσα και τους ειπα να πάρουν και αυτοί τηλεφωνικά για ασθενοφόρο.
Ταυτόχρονα έδιωχνα τον κόσμο που είχε μαζευτεί από πάνω μας παιδιά συγνώμη αν σας μίλησα καπως αλλα ειλικρινά δεν επιτρέπεται σε τετοιες συνθηκες να έρχεστε δεν κάνει καλό ούτε στο παιδί ούτε σε κανέναν και ειδικά όταν έκανα ότι μπορούσα για το παιδί δεν κανει να μου αποσπάτε την προσοχή.
Τέλικα δεν ήρθε ποτε το ασθενοφόρο και ήρθε ένας λιμενικός ο οποιος με την βοήθεια μου και άλλων εθελοντών εβάλε με δίκη του ευθύνη το παιδί στο αυτοκινητο μαζι με την μητέρα του και το πήγε στο κέντρο υγειας Μαντουδιου και τον ευχαριστώ πολύ.
Ομως αυτό είναι ανεπίτρεπτο για κάθε παιδί , σημερα ήταν αυτό αύριο ίσως το δικό σας η το δικό μου και γενικά για οποιονδήποτε άνθρωπο.
Και στην τελική έτυχε να είμαι στην παραλια με την μαμα μου και την μπεμπουλα αν δεν ήμουν τι θα γινόταν ;
Την ανάρτηση την κάνω καθαρά ως έκκληση για να βρεθεί μια λύση στο δήμο Μαντουδίου Λιμνης Αγίας Αννας που δεν έχει ναυαγοσωστες στις παραλιες και για το ασθενοφόρο που δεν ήρθε ποτε από το κέντρο υγειας Μαντουδίου δεν ξέρω καν αν έχουν και δεύτερο ασθενοφόρο για ένα τόσο μεγάλο δήμο η αν λειτουργεί το ΕΚΑΒ του δήμου στην Δάφνη.
Παρόλα αυτά επειδή δεν μπορούσα να ησυχάσω πήγα στο κέντρο υγειας και τους ενημερωσα για την κατάσταση του και ρώτησα για το παιδακι και μου είπαν ότι το αφησαν να πάει σπίτι μετά από μια δυο ώρες. Ας ελπίσουμε οτι όλα θα πάνε καλά» καταλήγει η πρώην παίκτρια του «Μεγάλου Αδελφού».