Μάλια Κρήτη: Κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις απο πτώση στο έδαφος, ο θάνατο του 18άχρονου Βρετανού.

Κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, από πτώση στο έδαφος, διαπίστωσε η ιατροδικαστική έκθεση, ως αιτία θανάτου, για τον 18άχρονο Βρετανό ο οποίος εντοπίσθηκε νεκρός από τους φίλους του, στο κατάλυμα που διέμενε η παρεά των Βρετανών τουριστών στο Σίσυ Λασιθίου.

Ο 18άχρονος από τη Βρετανία το πρωί της Πέμπτης ((06/08) εντοπίσθηκε νεκρός από τους φίλους του μέσα στο κατάλυμα που διέμεναν στο Σίσυ Λασιθίου.

Η νεκροψία- νεκροτομή στη σωρό του 18άχρονου σύμφωναμε τον ιατροδικαστή αποδίδει το θάνατό του, σε κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, αποτέλεσμα πτώσης στο έδαφος και όχι σε μέθη, οπως αρχικά ειχε εκτιμηθεί.

Από τα προανακριτικά στοιχεία της Αστυνομικής έρευνας, είχε εξακριβωθεί η νυχτερινή έξοδος, το προηγούμενο βράδυ (05/08) της παρέας των τεσσάρων Βρετανών τουριστών- μεταξύ των οποίων και ο 18χρονος- σε μπαρ της περιοχής.
Ωστόσο, όπως έχει προκύψει από καταθέσεις, ο 18άχρονος ήρθε σε αντιπαράθεση με έναν 23άχρονο ομοεθνή του ο οποίος φέρεται να τον χαστούκισε στο πρόσωπο. Λόγω υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ, ο νεαρός Βρετανός σε κατάσταση μέθης, έπεσε στο έδαφος με αποτέλεσμα να χτυπήσει στο κεφάλι. Σηκώθηκε από το έδαφος, βγήκε από μπαρ, και κάθισε στο πεζοδρόμιο για κάποια ώρα, ενώ διερχόμενο ιδιωτικό ασθενοφόρο, εξέτασε τον 18άχρονο Βρετανό, χωρίς να διακρίνει βαρύτατο τραυματισμό, και αποχώρησε. Η παρέα των Βρετανών επέστρεψαν στο κατάλυμά τους, όμως το πρωί (06/08) όταν επιχειρησαν να ξυπνήσουν το 18άχρονο, διαπίστωσαν πως ο φίλος τους είναι νεκρός.
Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγίου Νικολάου, έχει προχωρήσει στη σύλληψη του 23άχρονου Βρετανού, με τον οποίο ο 18άχρονος διαπληκτίστηκε το βράδυ της Τετάρτης (05/08), στο μπαρ της περιοχής με την κατηγορία της πρόκλησης θανατηφόρας σωματικής βλάβης σε βάρος του νεαρού ομοεθνή του.

Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αγίου Νικολάου ενώ ο 23άχρονοςε τη δικογραφία σε βάρος του, αναμένεται να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λασιθίου.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport