Μαλαγάρι Σάμος: Σύρος ξυλοκόπησε τη 14άχρονη ομοεθνή σύζυγό του.

Με την κατηγορία της προκλησης σωματικών βλαβών σε βάρος ανήλικης, παραπεμφθηκε στο αυτόφωρο, κατά δήλωσή του 28άχρονος Σύρος. Καταδικάστηκε σε 4χρόνια με αναστολή, και με το πλοιο της γραμμής, Λιμενικοί, τον απομάκρυναν από την ανήλικη η οποία παραμένει σε νοσηλεία στο Νοσοκομείο της Σάμου.

Το απογευμα της Πέμπτης (12/11) στο χώρο καταγραφής των μεταναστευτικών ροών, στο Μαλαγάρι της Σάμου, 28άχρονος Σύρος κατά δήλωσή του, ξυλοκόπησε βίαια 14άχρονη ομοεθνή του, με την οποία διαβιούσαν από κοινού σε αντίσκηνο.Ο αλλοδαπός και η νεαρή Σύρια βρίσκονταν στο χώρο καταγραφής μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών, στο Μαλαβάρι της Σάμου όταν και της επιτέθηκε, το απόγευμα της Πέμπτης. Η 14χρονη νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο της Σάμου.
Αμεσα στο σημείο επενέβησαν Λιμανικοί, απομακρυναν την ανήλικη, και προσήγαγαν στο Λιμεναρχείο του νησιού, τον 28άχρονο. Συμφωνα με τον ισχυρισμό του 28άχρονου, η 14άχρονη είναι σύζυγός τους, ωστόσο όπως επισημάινουν οι Λιμενικές Αρχές, δε διαθέτει τα απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα, και δεν υπάρχει δυνατότητα ταυτοποιησής τους, ως προς τη χώρα καταγωγής τους.

Ο 28άχρονος κρατήθηκε στο Λιμεναρχείο Σαμου (12/11) και νωρίς το μεσημέρι (13/11) παραπεμφθηκε στο αυτόφωρο, με την κατηγορία της προκλησης σωματικών βλαβών σε παράβαση του νόμου περί ενδοοικογενειακής βίας. Η Έδρα καταδίκασε σε τέσσερα χρόνια ποινή κάθειρξης τον 28άχρονο. Σε μια προσπάθεια να τον απομακρύνουν από την ανήλικη, οι Λιμενικοί που χειρίστηκαν την υπόθεση, σε συνεργασία με την Αστυνομία ταυτοποίησαν τον 28άχρονο, τον οποίο οδήγησαν στο λιμάνι και με πλοίο της γραμμής (13/11-22.00) αναχώρησε για τον Πειραιά.

Η 14άχρονο παραμένει φρουρούμενη στο Νοσοκομείό της Σάμου και υποβάλλεται σε ιατρικές εξετάσεις, ενω εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό παρακλουθεί την ψυχολογική της συμπεριφορά.