Μακρυκάπα Ευβοίας: Η ιατροδικαστική δεν προσδιόρισε τα αίτια θανάτου των δύο βοσκών- Εγκληματική ενέργεια υποστηρίζει ο αδελφός τους.

Η διενέργεια Ιατροδικαστικής, δεν απέδωσε τα αίτια θανάτου των δύο βοσκών, όπως ήταν αναμενόμενο. Σε εγκληματική ενέργεια αποδίδει το θάνατό τους, ο τρίτος αδελφός, με τα στοιχεία να μην αποδεικνύουν τον ισχυρισμό, στο προανακριτικό στάδιο της έρευνας.

Στο πόρισμα των τοξικοϊστολογικών, ο ιατροδικαστής ο οποίος στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών  διενήργησε (27/12) τη νεκροτομή στις σορούς των δύο αδελφών οι οποίοι εντοπίσθηκαν νεκροί στη Μακρυκάπα Ευβοίας (26/12) εκτιμά ότι θα προσδιοριστούν τα ακριβή αίτια θανάτου τους .
Μακροσκοπικά, η σορός του 79άχρονου έφερε μώλωπες και εκδορές στο μάτι και τη μύτη, ενώ του 83άχρονου, έφερε τραύμα στο κεφάλι
Σύμφωνα με τα νεκροτομικά ευρήματα, ο θάνατός τους, προσδιορίζεται χρονικά τουλάχιστον ένα 24ωρο πριν απο τον εντοπισμό τους. Τα θύματα δεν φέρουν κακώσεις που να αποδίδουν σε βίαιο το θάνατό τους, με την εγκληματική ενέργεια να αποκλινει από τον προσδιορισμό της αιτίας θανάτου τους.
Με αυτή την εξέλιξη, οι Αστυνομικοί που έχουν αναλάβει την προανάκριση και διερευνούν την υπόθεση, εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο της δηλητηρίασης, του ατυχήματος από πτώση ακόμη και της αυτοχειρίας. Ως δεχόμενο εξετάζεται ενας από τους δύο βοσκόυς να κατέληξε, και στη θέα της σορού, ο αδελφός του, κατέρρευσε,  ενώ ερευνάται και το ενδεχόμενο της μεταξύ τους διένεξης, και λόγω του προχωρημένου της ηλικίας, επήλθε ο θάνατος σε έναν από τους δύο άνδρες, και ο αδελφός του, συντετριμένος, να κατέληξε.
Οι Αξιωματικοί της Ασφάλειας ωστόσο, εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα, ακόμα και αυτό της εγκληματικής ενέργειας, ωστοσο από τα προανακριτικα πειστήρια,  οι ενδείξεις και οι εκτιμήσεις, δεν επιβεβαιώνονται.
Ο τρίτος αδερφός τους, ο οποίος τους εντόπισε (26/12-13.50) ύστερα από ενημέρωση που έλαβε από συγχωριανούς τους, για την “απουσία” τους από τις καθημερινές ενασχολήσεις τους με τα ζώα, αποδίδει σε εγκληματική ενέργεια το θάνατό τους. Όπως ανέφερε στους Αστυνομικούς, τα αδέλφια του πριν μερικούς μήνες είχαν δεχθεί ληστρική επίθεση από δύο δράστες, οι οποίοι τους είχαν δεσμεύσει και τους είχαν φιμώσει, έχοντας αποδράσει τις οικονομίες τους, €1.700.
Ωστόσο κατά την αυτοψία στο χώρο, διακριβώθηκε ότι σπίτι -στάνη όπου διεμεναν οι δύο βοσκοί, ήταν κλειδωμένο, ενώ το εσωτερικό του δεν έφερε ίχνη έρευνας.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport