Λονδίνο: Καταδικάστηκε ο δολοφόνος του Έλληνα καθηγητή Μενέλαου Αλυγιζάκη [φωτο]|ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ

Ποινή κάθειρξης 17 ετών επέβαλε το Δικαστήριο του Λοδίου, στο δράστη ης δολοφονίας του Έλληνα καθηγητή του Κολεγίου Αθηνών, Μενέλαου Αλυγιζάκη. Μενέλαος Αλυγιζάκης, θύμα δολοφονίας, καθηγητής Κολεγίου ΑθηνώνΌπως προέκυψε κατά την ακροαματική διαδικασία ο έλληνας καθηγητής του Κολεγίου Αθηνών, Μενέλαος Αλυγιζάκης είχε ταξιδέψει στη Βρετανική πρωτεύουσα, κατά την διάρκεια των Χριστουγέννων για να επισκεφτεί φίλους του. Το βράδυ της 5ης Ιανουαρίου 2015, με την παρά του, διασκέδαζαν σε κλαμπ στην Lower Marsh Street του Λονδίνου. Εκεί δύο άνδρες διαπληκτίστηκαν και η παρέα του έλληνα καθηγητή αποχώρησε για να μη δώσει συνέχεια στο γεγονός.

Ωστόσο, ο Μαρκ Ντουέιν Πάτεν, από την άλλη παρέα, ακολούθησε την παρέα του Αλυγιζάκη, και στην περιοχή Waterloo της Βρετανικής πρωτεύουσας κοντά στο σιδηροδρομικό σταθμό, σε στάση λεωφορείου χτύπησε τον Αλυγιζάκη τραυματίζοντάς τον θανάσιμα στο κεφάλι.

Μαρκ Ντουέιν Πάτεν, δράστης δολοφονίας Ελληνα καθηγητήΟ δράστης επιχείρησε να διαφύγει, αλλά επιβάτες λεωφορείου οι οποίο έγιναν μάρτυρες της δολοφονικής επίθεσης ενημέρωσαν τον οδηγό και δεν επέτρεψε στον Μαρκ Ντουέιν Πατεν και στην παρέα του να επιβιβαστούν, ο οποίος λίγο αργότερα , συνελήφθη από την αστυνομία σε κοντινή απόσταση. Ο δράστης, φέρεται να ομολόγησε το στυγερό έγκλημα που διέπραξε ενώ ζήτησε συγγνώμη.

Σε δηλώσεις του για την υπόθεση ο πατέρας του Έλληνα καθηγητή, ο οποίος εργάζεται ως Δικηγόρος, δήλωσε ότι παρά το γεγονός ότι έχει χειριστεί άσχημες υποθέσεις τίποτα δεν συγκρίνεται με την απώλεια του γιου του. «Είμαι πραγματικά καταρρακωμένος και ακόμα δεν πιστεύω ότι υπάρχουν λέξεις για να περιγράψουν το ψυχολογικό κενό για την ζωή που ακολουθεί υπό την τρομακτική απώλεια του αγαπημένου μου παιδιού. Δεν έχασα μόνο έναν γιο, αλλά και ένα φίλο, φύλακα, μία ζεστή καρδιά σε όλη το σκοτάδι που υπάρχει στον κόσμο, ο οποίος παρά το γεγονός ότι δεν ακολούθησε το επάγγελμά μου, ήταν ένας μαχητής της ζωής», δήλωσε ο πατέρας του Μενέλαου Αλυγιζάκη.

Η μητέρα του καθηγητή πρόσθεσε: «Η χαρά έχει δώσει τη θέση της στον πόνο, στην απελπισία και την απόγνωση, όχι για εμένα, την μητέρα του, αλλά για τον πατέρα του και την αδερφή του. Ο δολοφόνος δεν σκότωσε μόνο τον Μενέλαο, αλλά και την οικογένειά του»

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport