“Λόγω της ημέρας” … 92οδηγοί συνελήφθησαν μεθυσμένοι την Τσικνοπέμπτη

Με πολλές δικαιολογίες, και προφάσεις .. οι οδηγοί αν και είχαν καταναλώσει αλκοόλ επέλεξαν να βρεθούν στη θέση του οδηγού, με τα πληρώματα της Τροχαίας Αττικής, σε ελέγχους και αλκοτέστ να εντοπίζουν μόνο το βράδυ της  Τσικνοπέμπτης … 92παραβατες.

Στην Αττική, το βράδυ της Τσικνοπέμπτης (16/02), κλιμάκια της Τροχαίας Αττικης  σε 1.285 ελέγχους- οχημάτων και δικύκλων- εντόπισαν 92 οδηγούς, να έχουν καταναλώσει αλκοόλ σε ποσοστό άνω του επιτρεπόμενου ορίου. Ενώ, βεβαιώθηκαν άλλες 925 παραβάσεις και επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα, με 31 περιπτώσεις να επισείουν και ποινικές κυρώσεις.

Αναλυτικά στους ελέγχους της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, βεβαιώθηκαν σε οδηγούς παραβάσεις:

Παραβίαση ερυθρού σηματοδότη: 7
Υπερβολική ταχύτητα: 113
Μη χρήση προστατευτικού κράνους: 16
Μη χρήση ζώνης ασφαλείας: 25
Χρήση κινητού τηλεφώνου: 43
Ανασφάλιστα οχήματα: 15
Λοιπές τροχαίες παραβάσεις: 706
Παράλληλα, ακινητοποιήθηκαν 42 οχήματα και αφαιρέθηκαν 144 πινακίδες κυκλοφορίας, 133 άδειες ικανότητας οδήγησης και 52 άδειες κυκλοφορίας.

Ανεξάρτητα από τις διοικητικές και ποινικές κυρώσεις, θα πρέπει ΟΛΟΙ μας και οφείλουμε να είμαστε σοβαροί όταν βρισκόμαστε στη θέση του οδηγού. Προφάσεις τύπου “Λόγω της ημέρας”, κι “ένα ποτηράκι παραπάνω”, μπορεί να διατυπωθούν με εξαιρετική “βολή” προς αποφυγή της.. “κλήσης”.

Αλλά ούτε εκεί είναι το ζητούμενο, καθώς “το ένα ποτηράκι” προηγείται των μειωμένων αντανακλαστικών.. και σε περίπτωση που όλα πάνε καλά, ακολουθεί η επιστροφή στο σπίτι.. Στο ενδεχόμενο ωστόσο εμπλοκής σε τροχαίο με τραυματισμούς, θάνατο, βαριές σωματικές βλαβες (αναπηρία)… αυτές οι προφάσεις “δικαιολογίας”, δεν είναι αρκετές να γυρίσουν το χρόνο πίσω, τόσο… πριν βρεθούν στη θέση του οδηγού μετά το “ένα παραπάνω ποτηράκι, λόγω της ημέρας”.. (παντα σε υποκοριατικό) .. δυνητικοί δολοφόνοι.

Αντε και του χρόνου!..