Λιβανατες Φθιώτιδας: Σκηνοθέτησε την «απαγωγή» του.. ο 14άχρονος, μαζί με δύο φίλους του.

Εξιχνιάστηκε η απαγωγή 14άχρονου από την περιοχή Λιβανάτες Φθιώτιδας, από Αστυνομικους της Ασφάλειας Λαμίας. Ως “εγκέφαλος” της απαγωγής, ομολόγησε .. ο 14άχρονος ο οποίος είχε δηλωθεί ως “θύμα απαγωγής”, ενώ συνελλήφθησαν και δύο φίλοι του.

Με τις κατηγορίες της απόπειρας εκβίασης και της ψευδούς καταμήνυσης, συνελήφθησαν από Αστυνομικούς της Ασφάλειας Λαμίας, τρεις φίλοι, μεταξύ των οποίων και .. το θύμα απαγωγής.

Η μητέρας του 14άχρονου μαθητή (22/05) κατήγγειλε στην Αστυνομία, την απαγωγή του γιου της.  Το αγόρι είχε ξεκινήσει από το σπίτι της οικογένειας στις Λιβανάτες Φθιώτιδας, για το φροντιστήριο. Οι καθηγητές του ανήλικου, επικοινώνησαν με τη μητέρα του και την ενημέρωσαν για την απουσία του γιου της, η οποία κάλεσε στο κινητό το αγόρι, με την κλήση της να παραμένει αναπάντητη.. Στις διαδοχικές κλήσεις που ακολούθησαν στο κινητό του 14άχρονου, είχε απαντήσει ένα άγνωστο άτομο, το οποίο ενημέρωσε τη μητέρα, ότι ο γιος της είχε .. απαχθεί και θα τον απελευθέρωναν με την καταβολή ως λύτρα, ποσού 12.000ευρώ. Για την υπόθεση άμεσα ενημερώθηκε η Αστυνομία διεξάγοντας έρευνες για τον εντοπισμό του 14χρονου. Το αγόρι εντοπίσθηκε λίγο αργότερα, από κάτοικο της περιοχής κοντά στο χωριό στη θέση Δεξαμενή.

Στην κατάθεσή του στους Αστυνομικούς οι οποίοι ερευνούσαν την υπόθεση απαγωγής, ο ανήλικος, είχε αναφέρει ότι “άγνωστος άνδρας τον προσέγγισε και με βια τον επιβίβασε σε βαν, το οποίο οδηγούσε συνεργός του, και χωρίς να πραγματοποιήσουν στάση, τον εγκατέλειψαν στην Δεξαμενή και διέφυγαν”.

Η υπόθεση εξιχνιάστηκε από την Ασφάλεια Λαμίας, όταν μετά την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών, εντοπίσθηκε το στίγμα του κινητού τηλεφώνου το οποίο ανήκε στον 14άχρονο στην κατοχή 18άχρονου- φίλος του ανήλικου- ο οποίος και προσήχθη στην Ασφάλεια. Κατά την εξέτασή του ο 18άχρονος, αποκάλυψε την εμπλοκή και ενός 17άχρονου, ο οποίος προσήχθη στην Ασφάλεια, καθώς διαπιστώθηκε και η εμπλοκή του 14άχρονου.

Όπως  ομολόγησε ο ανήλικος, σκηνοθέτησε την απαγωγή του προκειμένου να εξασφαλίσει χρήματα, με τα οποία μαζί με τους φίλους του θα διέθεταν σε αγορές. Σε βάρος του 17άχρονου και του 18άχρονου, σχηματίσθηκε δικογραφία για απόπειρα εκβίασης, ενώ συμπληρωματικά για τον 14άχρονο περιλαμβάνεται κατηγορία για ψευδή καταμήνυση. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα.