"Ληστές Βελβεντό": Η ώρα της απόφασης.

Αθώοι για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και αντίσταση κατά της αρχής, και ένοχοι για παράνομη κατακράτηση, διακεκριμένη οπλοκατοχή, διακεκριμένες κλοπές και ληστεία κρίθηκαν οι έξι κατηγορούμενοι για τη διπλή ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης.

Η έδρα, δεν αναγνώρισε σε κανέναν από τους “ληστές του Βελβεντό”- Γιάννη Μιχαηλίδη (γνωστό ως «τοξοβόλο του Συντάγματος»), Νίκο Ρωμανό, Δημήτρη Πολίτη, Ανδρέα-Δημήτρη Μπουρζούκο, Αργυρη Ντάλιο και Φοίβο Χαρίση Πούλο ελαφρυντικά, πρόταση την οποία είχε υποβάλει κατά την αγόρευσή του ο Εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης.

Οι έξι κατηγορούμενοι της υπόθεσης που παραπέμφθηκαν, με επιστολή τους έχουν παραδεχθεί τη συμμετοχή τους σε δύο ληστείες και μία απαγωγή ενός περαστικού οδοντιάτρου, με σκοπό να διαφύγουν, αλλά όχι να τον χρησιμοποιήσουν ως «ανθρώπινη ασπίδα».
Οι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν επιπλέον την κατηγορία για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς, κατηγορία για την οποία ο Εισαγγελέας της έδρας πρότεινε να μην τους επιδικαστεί ποινή.
Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων απαλλάσσει τους κατηγορούμενους για τα αδικήματα της αντίστασης κατά της αρχής- αφού οι εφέτες έκριναν πως αφορούσε την αναγκαστική αντίδραση των δραστών στη συμπλοκή με τους αστυνομικούς και της παράνομης οπλοκατοχής για οπλισμο που είχε βρεθεί σε αυτοκίνητο.

Εν αναμονή του επιμερισμού των ποινών.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport