Ληστεία σε βάρος οικογένειας δικηγόρων σε χώρο στάθμευσης της ΕΟ Αθηνών Λαμίας, μεταξύ Στυλίδας και Αγίας Μαρίνας

Η τσάντα που έκλεψε ο δράστης, περιείχε περίπου €40.000, ακριβά επώνυμα ρολόγια και τα χειροποίητα μανικετόκουμπα με τη συνολική αξία των κλοπιμαίων να υπερβαίνει τις €250.000

Η δικηγορική οικογένεια το απόγευμα της Πέμπτης (09/03) είχε κίνηση στην Εθνική Οδό Αθηνών Λαμίας, όταν πραγματοποίησαν ολιγόλεπτη στάση στο 221 χλμ. μεταξύ Αγίας Μαρίνας και Στυλίδας, σε υπαίθριο χώρο στάθμευσης.

Σύμφωνα με την καταγγελία της οικογένεια των δικηγόρων, εμφανίστηκε αιφνιδιαστικά μπροστά τους ο δράστης, ο οποίος άνοιξε την πόρτα του οχήματος, από την πλευρά του συνοδηγού όπου καθόταν η επιχειρηματίας σύζυγος του 60χρονου δικηγόρου και έκλεψε την τσάντα. Ο 30χρονος γιος της οικογένειας, επίσης δικηγόρος, κινήθηκε σε καταδίωξη του δράστη,  ο οποίος τον  απείλησε με μαχαίρι και υπερπηδώντας τη διαχωριστική περίφραξη του εθνικού αυτοκινητόδρομου κατάφερε να διαφύγει. Ο 30χρονος δικηγόρος, με τραύματα στα χέρια, μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας της Στυλίδας.

Σύμφωνα με την έγγραφη αναφορά των θυμάτων της ληστείας, ο δράστης απέσπασε κλοπιμαία μεταξύ των οποίων μετρητά €40.000, δύο επώνυμα ρολόγια Rolex και κοσμήματα μεταξύ των οποίων χειροποίητα μανικετόκουμπα η αξία των οποίων ανέρχεται στις €250.000 .

Με καταγγελία στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λαμίας, τα θύματα κατήγγειλαν την κλοπή, ενώ κλιμάκιο του Τμήματος Εγκληματολογικών Εργαστηρίων έλαβε DNA και αποτυπώματα στο ενδεχόμενο να προκύψει ταυτοποίηση του δράστη στη βάση δεδομένων, ως σεσημασμένος. Ενώ έχει υποβληθεί αίτημα για λήψη βιντεοληπτικού υλικού από τις κάμερες διαχείρισης κατά μήκος της εθνικής Οδού προκειμένου να εξεταστεί στο ενδεχόμενο να υπάρχει καταγραφή που θα συνδράμει στις έρευνες για την ταυτοποίηση του δράστη .