Α.Λιόσια: Έκρηξη αυτοσχέδιου μηχανισμού σε οικία 70άχρονου

Η πυροδότηση του αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού στην είσοδο οικίας, προκάλεσε σοβαρές υλικές ζημιες στο κτήριο και σταθμευμένα αυτοκίνητα. Ο 70άχρονος ιδιοκτήτης, είχε καταδικαστεί για λαθρεμπόριο τσιγάρων στην Γερμανία, εξέτισε ποινή φυλάκισης και αποφυλακίστηκε.

Έκρηξη αυτοσχέδιου μηχανισμού εξωτερικά της οικίας 70άχρονου (02/01-04.35) στα Άνω Λιόσια, έρευνα το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής. Οι δράστες πυροδότησαν στην είσοδο της μονοκατοικίας με βραδύκαυστο φιτίλι, μασούρια δυναμίτιδας. Απο την έκρηξη, δεν προκλήθηκαν τραυματισμοί, ωστόσο σοβαρές υλικές ζημιες- κατάρρευση τοιχου- εχει υποστεί το κτήριο και τεσσερα σταθμευμένα αυτοκίνητα.

Οι επαφές και η δραστηριότητα του 70άχρονου καθώς είχε καταδικαστεί στο παρελθόν για λαθρεμπόριο τσιγάρων στην Γερμανία- εξέτισε ποινή φυλάκισης, και πριν από ενάμισι χρόνο αποφυλακίστηκε- εξετάζονται από τους Αστυνομικούς της Ασφάλειας  σε εξακρίβωση των στοιχείων ταυτότητας των δραστών της βομβιστικής ενέργειας.

Στη μονοκατοικία στα Άνω Λιόσια, υπήρχε φύλακας, συγγενικό πρόσωπο του ιδιοκτήτη, ωστόσο δεν αντιλήφθηκε τους δράστες, ενω το κλειστό κύκλωμα ασφαλείας, είχε τεθεί εκτός λειτουργίας λόγω διακοπής στην ηλεκτροδότηση.

Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.