Λήμνος: Διπλή διάσωση λουομένων από ναυαγοσώστρια- Παρασύρθηκαν από θαλάσσια ρεύματα λόγω ανέμων

Η παρουσία και η παρατηρητικοτητα της ναυαγοσώστριας του πύργου στην παραλία Ρηχά Νερά Λήμνου ήταν “σανίδα σωτηρίας’ για δύο λουόμενους οι οποίοι παρασύρθηκαν από τα ρεύματα λόγω ανέμων πού έπνεαν στην περιοχή

Το πρωί της Πέμπτης (08/07-11 00) η 85χρονη θεία και ο 54χρονος ανιψιός της -ατομο ΑμεΑ- τουρίστες στο νησί της Λήμνου,  κατέβηκαν στην παραλία Ρηχά Νερά στη Μύρινα για να κολυμπήσουν.  Ωστόσο στην περιοχή έπνεαν άνεμοι με ισχυρές ριπές και δημιουργούσαν ρεύματα στη θάλασσα.

Η 85χρονη γυναίκα με βεβαρυμένο ιατρικό ιστορικό και ο 54χρονος ανιψιός της άτομο ΑμεΑ, μπήκαν στη θάλασσα και χωρίς να το αντιληφθούν παρασύρθηκαν στα αβαθύ και εκτός της οριοθετημένης με τσαμαδουρες θαλάσσιας περιοχή για λουόμενους .
Η ναυαγοσώστρια της Ακτής από τον πύργο παρατήρησε την κίνηση των δύο λουόμενων ως “ασυνήθιστη” και χωρίς να έχει ειδοποιηθεί, με κωπηλατη σανίδα διάσωσης προσέγγισε την 85χρονη και τον 54χρονο ΑμεΑ, οι οποίοι όπως διαπίστωσε, ήταν καταβεβλημένοι, ενώ είχαν χάσει τον προσανατολισμό τους και κινδύνευαν.
Αφού τοποθέτησε με ασφάλεια στην σανίδα διάσωσης τους δύο λουόμενους η ναυαγοσώστρια Ακτής κάλεσε με ηχητικό σινιάλο (σφυρίχτρα) σε συνδρομή τους προπονητές του Ναυτικού Ομίλου Λήμνου οι οποίοι είχαν σε εξέλιξη καλοκαιρινό camp με παιδιά στην παραλία Ρωμαϊκος Γιαλός. Οι δύο προπονητές του ΝΟΛ με δύο κανό προσέγγισαν στο σημείο και σε απόλυτη συνεργασία συνέδραμαν στη μεταφορά των δύο λουόμενων στην παραλία Ρωμαϊκος Γιαλός ολοκληρώνοντας επιτυχώς τη διαδικασία με ασφάλεια.
Στο σημείο κλήθηκαν διασώστες του ΕΚΑΒ με ασθενοφόρο χωρίς ωστόσο οι δύο λουόμενοι να επιθυμούν μεταφορά τους στο Νοσοκομείο του νησιού. Πλήρωμα του Λιμεναρχείου Μύρινας επιλήφθηκε του περιστατικού.
Σε ανακοίνωση της Δ/νσης Περιβάλλοντος & Ποιότητας Ζωής του Δήμου Λήμνου εξέφρασε τα συγχαρητήριά της στη ναυαγοσώστρια και τους προπονητές του Ναυτικού Ομιλου Λήμνου, για τη συνδρομή τους σε παροχή βοήθειας στους δύο λουόμενους.