Λιμενάρχης Ραφήνας: “Κανείς δεν εξαιρείται από τους νόμους”

Διευκρινήσεις με αφορμή το πρόστιμο που δέχθηκε η Πρωταθλήτρια windsurfing Σοφία Κουκουζέλη από το Λιμεναρχείο Ραφήνας, ενώ έπνεαν δυνατοί άνεμοι πάνω από το απαγορευτικό

Διευκρινίσεις από τον Λιμεναρχη Ραφήνας, Δημήτρη Κυριακουλόπουλο, για τα σχόλια αναφορικά με το πρόστιμο που επιδόθηκε στη  Πρωταθλήτρια windsurfing Σοφία Κουκουζέλη καθώς έκανε προπόνηση στην Αρτέμιδα ενώ έπνεαν δυνατοί άνεμοι πάνω από το απαγορευτικό εντασης 7BR

Σύμφωνα με το  irafina.gr ο Λιμενάρχης Ραφήνας Δημήτρης Κυριακουλόπουλος ήταν σαφής και ξεκάθαρος . “Όλα έγιναν σύννομα και με βάση την νομοθεσία. Τι λέει η νομοθεσία; Ότι πάνω από τα 6 μποφόρ δεν επιτρέπεται windsurf ή kite, και πάνω από τα 5 μποφόρ το SUP. Εμείς αυτό που κάναμε ήταν να ελέγξουμε την καταγγελία που είχαμε στα χέρια μας, διαπιστώθηκε ότι εκείνη την στιγμή είχε 7 μποφόρ και ακολουθήθηκαν οι διαδικασίες που έπρεπε να γίνουν”

“Να σημειωθεί παρακαλώ επίσης ότι -συνεχίζει ο Λιμενάρχης- η μόνη αρχή που πιστοποιεί τον καιρό με βάση πάντα τη νομοθεσία είναι η ΕΜΥ. Με βάση λοιπόν την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εκείνη την στιγμή είχε 7 μποφόρ. Ακόμη και τα πλοία ταξιδεύουν ή δεν ταξιδεύουν με βάση την ΕΜΥ. Άρα τι ζητάμε; Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω προς τι όλος αυτός ο θόρυβος. Κανείς δεν εξαιρείται του νόμου και όλοι οι πολίτες είναι ίσοι απέναντι σ αυτόν”.

“Για να σας δώσω ένα παράδειγμα: Είναι ποτέ δυνατόν ο πρωταθλητής της Φόρμουλα 1, να βγει στους δρόμους να τρέχει με 300 χλμ και να μην του αφαιρέσουν την άδεια οδήγησης; Τι θα πούνε τότε, να γίνει εξαίρεση;” Και καταλήγει ο κ. Κυριακουλόπουλος:

“Τώρα αν θέλουμε να μιλήσουμε για το πόσο είναι δίκαιο αυτό ή όχι, θα μπορούσαν ίσως τα αρμόδια όργανα, θεσμικά να κάνουν τις προτάσεις τους προς το Υπουργείο να αλλάξει η νομοθεσία, κι όχι ο καθένας να λέει τα δικά του. Πάντως να ξέρετε πως ακόμα κι οι αγώνες windsurfing που γίνονται, διεξάγονται κάτω από κανόνες και πλαίσια”.