Λιμανάκια: Σοβαρό τροχαίο με δύο οχήματα και μηχανή, χωρίς σοβαρό τραυματισμό (video)

Οδικό ατύχημα με μετωπική δύο οχημάτων και δικύκλου τα ξημερώματα, σε “κόντρες” στα “λιμανάκια”

Νεαροί κάθε ηλικίας από νωρίς (ξημερώματα Κυριακής 03-04/10) είχαν συγκεντρωθεί στα “λιμανάκια” της Βουλιαγμένης,  για .. “κόντρες”. Χωρίς μέτρα ασφαλείας, οι νεαροί έχουν πιάσει τις παρυφές του δρόμου και κάθονται πάνω στη στροφή για να έχουν καλύτερη “θέα” ώστε να παρακολουθούν τους “χεράδες” να “κατεβάζουν” και να “μπαίνουν” στις στροφές σε ένα σημείο που έχει κριθεί καρμανιόλα και έχουν σημειωθεί σοβαρά και θανατηφόρα τροχαία δυστυχήματα .

Η κίνηση και στα δύο ρεύματα διεξάγεται κανονικά ενώ οδηγοί με οχήματα και δίκυκλα – χωρίς συμμετοχή στις “κόντρες”- διέρχονται από το σημείο. Όπως διακρίνεται στο βιντεολητικό υλικό, όλοι οι οδηγοί κινούνται στην εξωτερική και οριακά στη διαχωριστική γραμμή στις δύο λωρίδες, καθώς στο συγκεκριμένο σημείο της οδού “κλείνει” η στροφή και οι “γρήγοροι” κατεβαίνουν την παραλιακή με χιλιόμετρα.

Ωστόσο στο βιντεοληπτικό υλικό όπως το έχουν καταγράψει οι παρευρισκόμενοι και αυτόπτες μάρτυρες στο σημείο – λίγο πριν και μετά το τροχαίο-, ο διακρίνεται ο οδηγός του Punto στο οποίο επιβαίνει και γυναίκα συνοδηγός, να “μπαίνει” στην “κλειστή” στροφή και να “περνάει” τη διαχωριστική ενώ στο αντίθετο ρεύμα υπάρχει κανονική ροή κυκλοφορίας, τη στιγμή που διέρχεται από το αντίθετο ρεύματο Fiaest , ο οδηγός του οποίου κινείται  – κανονικά – και συγκρούεται πλαγιομετωπικά, με το όχημα να προσκρούσει σε σταθμευμένο όπου και ακινητοποιείται . Στη συνέχεια το Punto έχει δεύτερη μετωπική σύγκρουση με μηχανή – ο οδηγός της μηχανής κάνει προσπάθεια να το αποφύγει- και το όχημα καταλήγει σε κολώνα όπου και ακινητοποιήθηκε. Από τη σύγκρουση οι τέσσερις επιβαίνοντες – οδηγός και η συνοδηγός στο Punto και οι δύο οδηγοί στο Fiaest και το δίκυκλο- δεν τραυματίσθηκαν σοβαρά.

Την ίδια στιγμή εκ των παραυρισκόμενων και αυτοπτών του τροχαίου,  οι οποίοι μέχρι εκείνη τη στιγμή παρακολουθούσαν εξτασιασμένοι τις “κόντρες” αμέσως μετά τις συγκρούσεις των τροχοφόρων έσπευσαν να αποχωρήσουν από τα λιμανάκια υπο το φόβο της παρουσίας της Τροχαίας στο σημείο, χωρίς ούτε να δουν αν υπάρχουν ή σε ποιο κατάσταση μπορεί να ήταν τραυματίες. Ενώ την ίδια στιγμή και παρά την σύγκρουση με το δίκυκλο του, ο οδηγός του δικύκλου, σηκώθηκε από το οδόστρωμα και προσέτρεξε σε βοήθεια του οδηγού στο προπορευόμενο όχημα (Fiesta) .

Στο σημείο κλήθηκε η  Τροχαία ενώ ενεργείται προανάκριση.

_______________________________________

* NantiaReport.gr  … αλλά φταίει η Τροχαία όταν ενεργεί ελέγχους και γράφουν επικίνδυνους ελιγμούς, παραβίαση ερυθρού κλπ σε ένα σημείο του οδικού δικτύου της Αττικής που έχει κριθεί επικίνδυνο και ακατάλληλο για .. “κόντρες”