Λιγόρτυνο, Αρχανών: Νήπιο 2ετών εντοπίσθηκε χωρίς αισθήσεις σε βαρέλι με νερό και το επανέφεραν με ανάνηψη

Με ανάκτηση σφυγμού μετά από ώρες στο 2χρονο νήπιο που είχε δηλωθεί νεκρό από πνιγμό εξαιτίας πτώσης του σε βαρέλι με νερό, νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο ΠΑΓΝΗ

Οι υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών του Κέντρου Υγείας Χάρακα σε συνδυασμό την προσπάθεια ανάνηψης από τη γιατρό του ΕΚΑΒ που παρέλαβε το νήπιο  αγορι για να μεταφερθεί στο ΠΑΓΝΗ κατάφεραν να επαναφέρουν το στη ζωή το 2χρονο παιδί.

Το απόγευμα της Τετάρτης (17/03) το 2χρονο αγόρι, τρίτο παιδί της οικογένειας από τη Λιγόρτυνο του δήμου Αρχανών – Αστερουσίων, έπαιζε σε εξωτερικό χώρο της γειτονιάς, όταν διέφυγε την προσοχής των ενηλίκων. Όταν η απουσία του έγινε αντιληπτή οι οικείοι του αναζητούσαν το 2χρονο εναγωνίως, το εντόπισαν χωρίς τις αισθήσεις του μέσα σε ένα βαρέλι με νερό.

Οι γονείς μετέφεραν το νήπιο στο Κέντρο Υγείας Χάρακα όπου οι γιατροί σε εφαρμογή του πρωτοκόλλου επαναφοράς από πνιγμό, προχώρησα σε ανάνηψη, ενώ ζέσταναν το σώμα του παιδιού επί 2 ώρες και 45 λεπτά για να το επαναφέρουν στη ζωή . Το νήπιο όπως διαπίστωσαν οι γιατροί δεν επανερχόταν και το δήλωσαν νεκρό, και ξεκίνησε η διαδικασία μεταφοράς του στο νεκροτομείο του ΠΑΓΝΗ.

Μέσα στο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το νήπιο έδειξε σημεία ζωής με καρδιακό παλμό και η γιατρός του ασθενοφόρου από το Κέντρο Υγείας ξεκίνησε και πάλι διαδικασία ανάνηψης. Το νήπιο μεταφέρθηκε στο ΠΑΓΝΗ και παραμένει διασωληνωμένο στην ΜΕΘ Παίδων σε  ιδιαίτερα κρίσιμη κατάσταση.  Όπως επισημαίνουν οι θεράποντες παιδίατροι, ,το πρώτο 48ωρο αναμένεται να είναι καθοριστικό για την πορεία της υγείας του νήπιου αγοριού.