Λέσβος: Συνελήφθη 10χρονος για εμπρόθετο εμπρησμό- «Μου αρέσει να βλέπω Πυροσβέστες να σβήνουν φωτιές»

Στο έργο κατάσβεσης φωτιάς μικρής έκτασης στην περιοχή του Προφήτη Ηλία στη Λέσβο επιχείρησαν άμεσα Πυροσβέστες του νησιού και συνελήφθη ο δράστης του εμπρησμού .. ηλικίας 10ετών

Η φωτιά (11/08) στην περιοχή Προφήτης Ηλίας στη Λέσβο έκαψε μικρή έκταση καθώς η ανταπόκριση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου ήταν άμεση. Κατά την αυτοψία στο χώρο, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λέσβου, εντόπισαν παρέα ανηλίκων ηλικίας 10- 12 ετών, και όπως διακριβώθηκε ένας 10χρονος μέλος της παρέας των ανηλίκων, είχε προκαλέσει εμπρόθετο εμπρησμό και προσήχθη στο Αστυνομικό Τμήμα.

Κατά την προανάκριση, ο 10χρονος ομολόγησε ότι είχε προκαλέσει εμπρησμό και στην περιοχή της Αγίας Κυριακής στη Μυτιλήνη, την προηγούμενη ημέρα. Ο ανήλικος επιχείρησε να αιτιολογήσει την πράξη του, καθώς όπως ανέφερε, «μου αρέσει να βλέπω τους πυροσβέστες να σβήνουν φωτιές».

Για την εξέλιξη, ενημερώθηκε ο Εισαγγελέας και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία, ενώ εντοπίστηκε και η μητέρα του 10χρονου η οποία συνελήφθη και παραπέμφθηκε για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.