Λέσβος: ΚΥΤ και Κλιμάκιο Καλλονής «καίνε» τους Πυροσβέστες

Στη Μυτιλήνη την Πέμπτη ο γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας της Πυροσβεστικής για δύο σημαντικά αιτήματα της Ένωσης Βορείου Αιγαίου

Ο Γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας του Πυροσβεστικού Σώματος, Νικόλαος Λαυράνος επισκέπτεται τη Μυτιλήνη την Πέμπτη, προσκεκλημένος της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, ώστε να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι πυροσβέστες με την έλλειψη προσωπικού.

Θυμίζουμε ότι ο πρόεδρος της Ένωσης Βορείου Αιγαίου, Γιώργος Ντίνος έχει δύο φορές απευθυνθεί στην Ομοσπονδία και τα αρμόδια υπουργεία για την ενίσχυση του προσωπικού, δεδομένου και του νέου προσωρινού καταυλισμού στον Καρά- Τεπέ, αλλά μάταια, καθώς μέχρι στιγμής το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη δεν έχει ανταποκριθεί.

«Αν αυτή τη στιγμή στη Μυτιλήνη είναι δύο βάρδιες με 14 άτομα και μία βάρδια με 13, χρειαζόμαστε τουλάχιστον τέσσερα αυτοκίνητα και άλλα οχτώ για να καλύψουμε το ΚΥΤ επί 24ώρου βάσεως όπως θέλουν οι υπουργοί κ.κ. Χρυσοχοϊδης και Μηταράκης» εξηγεί ο κ. Ντίνος στο ρ/σ του «Ν» στους 99 στα fm και την εκπομπή «Ανθέων 99». Στο ΚΥΤ του Καρά- Τεπέ δεν υπάρχει τουαλέτα για τους πυροσβέστες. Ενώ όπως πρόσθεσε, όταν ανοίγει μία υπηρεσία έρχονται και νέες θέσεις εργασίας και υπηρεσίες, όπως το Ανακριτικό, το Γραφείο πυρασφάλειας μεταξύ άλλων. Δεύτερο σημαντικό θέμα της έλευσης εκπροσώπου της Ομοσπονδίας είναι η αναβάθμιση του πυροσβεστικού κλιμακίου της Καλλονής σε Υπηρεσία. Πρόκειται για «ένα αίτημα χρόνων που προσπαθούμε να υλοποιηθεί. Ας δει και ο ίδιος τις ανάγκες της περιοχής. Αρκεί να σκεφτείτε ότι εξυπηρετεί σχεδόν το μισό νησί. Είναι η πύλη εισόδου στην Πέτρα, το λιμάνι Σιγρίου. Δεν γίνεται να μένει ένα κλιμάκιο του 1998 ίδιο, για τα δάση» τόνισε ο κ. Ντίνος.

________________________________________________

* της Ανθής Παζιάνου, stonisi.gr